J.Zdovcas prieš dvikovą su CSKA: „Turime kristi ant kiekvieno kamuolio“ (VIDEO) 0

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Penktadienį Kauno „Žalgiris“ namuose stos į dvikovą prieš Eurolygos grandus. Į Lietuvą atvyksta praėjusio sezono Eurolygos finalo ketverto dalyvė – Maskvos CSKA.

Maskviečiai per pastarąsias penkerias rungtynes laimėjo keturis kartus ir, nepaisant žaidėjus kamuojančių traumų, rikiuojasi penktoje turnyrinės lentelės vietoje.

Tuo metu sezoną tragiškai pradėję žalgiriečiai pamažu keliasi. Kauno ekipa laimėjo paskutines trejas namų rungtynes, o praėjusią savaitę Kaune palaužė Vitorijos „Baskonia“ (72:68).

Pergalės į „Žalgirio“ areną vėl atviliojo sirgalius. Mače su CSKA bus užfiksuotas šio sezono lankomumo rekordas – tikimasi daugiau nei 12 000 žiūrovų.

Prieš mačą su rusais Jure Zdovcas gyrė varžovus, tačiau išskyrė namų faktorių ir kietą kovą.

„Rytoj žaidžiame prieš vieną geriausių Eurolygos komandų. Jie daug metų žaidžia su tuo pačiu treneriu, rungtyniauja labai greitai, daug bėga ir bando bausti per silpnąsias vietas. Jie turi daug gerų žaidėjų, gilią sudėtį, bet mes žaidžiame namuose prieš savo fanus. Padarysime viską, kad žaistume kietai, agresyviai, turime kristi ant parketo dėl kiekvieno kamuolio, kad laimėtume rungtynes“, – spaudos konferencijoje dėstė strategas.

– Laimėjote pastarąsias trejas namų rungtynes, tačiau į Kauną atvyksta elitinė Eurolygos komanda. Kuriose vietose turite pagerinti žaidimą, kad įveiktumėte CSKA?
– Pastaruoju metu turime išties daugiau laiko treniruotėms, auginame pasitikėjimą, žaidėjai pradėjo tikėti, dėl ko mes dirbame. Daugiausiai dirbame gynyboje. Puolime vis dar turime daug vietos tobulėjimui. Taip pat kai kurie žaidėjai pagavo ritmą, suradome žaidėjų, kurie stabiliai gerai rungtyniauja. Šiuo metu jie šiek tiek geriau supranta, ko aš iš jų noriu. Visa tai mums suteikia pasitikėjimo savimi. Tu niekada nežinai, kas nutiks rungtynėse. CSKA taip pat turėjo krizių, bet dabar jie vėl grįžo į pergalių kelią. Tikiuosi gerų rungtynių.

– CSKA žaidimas paremtas pranašumų išnaudojimu. Kuriose pozicijose gynyboje labiausiai nerimaujate dėl savo komandos?
– Visose pozicijose turime šiokį tokį deficitą fiziškumo, dydžio. Mes žiūrėjome jų rungtynes, jie stengsis mus atakuoti iš karto. Mes turime priešintis. Negalime tikėtis jokios pagalbos, jeigu neatiduosime 100 procentų. Nesvarbu, ar esame mažesni, tačiau turime priimti tai asmeniškai ir už gerą žaidimą būsime apdovanoti.

– Janis Strelniekas praėjusį sezoną žaidė CSKA. Ar tai yra naudinga pasiruošimui?
– Žinoma. Jis suteikė mums šiek tiek informacijos. Bet tai yra kalbėjimasis, rimti dalykai vyksta ant parketo, ypač kai pakyla įtampa, žaidėjai pavargsta ir tuomet pamiršta, ką planavome, išeina iš sistemos. Tokiose situacijose mes turime tinkamai reaguoti.

– CSKA pastaruoju metu turėjo traumų. Ar turite informacijos apie Tornikės Šengelijos, Johanneso Voigtmanno ar Danielio Hacketto būklę?
– Mes turime šiek tiek informacijos, tačiau ji nėra 100 proc. patikima. Buvo ilga savaitė, ruošėmės kaip visada, o apie jų būklę sužinosime prieš rungtynes.

– Kokia situacija yra su Pauliumi Jankūnu (menisko trauma) ir Nielsu Giffey (koronavirusas). Ar jie galės žaisti?
– Ne, deja, jie vis dar iškritę iš rikiuotės. Nielsas po truputį pradeda treniruotis ir tikimės, kad greit sugrįš, o Pauliui dar reikia šiek tiek laiko.

3840x530

Komentarai