J.Zdovcas: apie išvyką į Monaką ir perdėtą dėmesį M.Jamesui (VIDEO) 2

Rokas Liolaitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ dėl nukeltų Eurolygos mačų žaidžia antrąją dvigubą savaitę paeiliui – po trijų namų mačų atėjo laikas išvykai. Lietuvos čempionai lankysis Monako „AS Monaco“ teritorijoje.

Kaune komandos susitiko dar gruodžio viduryje ir tuomet po pratęsimo stipresni buvo Saša Obradovičiaus auklėtiniai – 107:98. Nors ir pralaimėjo, žalgiriečiams tai iki šiol yra ženkliai rezultatyviausias sezono mačas. Tarp lyderių varžovų gretose yra lietuvis Donatas Motiejūnas. Aukštaūgis per aštuonis pastaruosius turus tik kartą nerinko dviženklio rezultatyvumo.

Prieš rungtynes susidariusią situaciją apžvelgė „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas.

„Monako ekipa yra labai atletiška, orientuota į puolimą. „Ant popieriaus“ jie nėra mums palankūs varžovai, bet mes vis tiek turime tikėti ir bandyti gera komandine gynyba bei kantrybe puolime juos nustebinti“, – teigė strategas.

– „Žalgiris“ buvo pirmasis oponentas komandos vairą perėmus Sašai Obradovičiui. Ką naujo nuo tada jis įvedė komandos žaidime?
– Pirmajame mače jis buvo su komanda praleidęs tik dieną. Nėra daug pokyčių, tačiau jis pasitiki siauresniu žaidėjų ratu, verčiasi trumpesne rotacija. Jie turi 15 žaidėjų, o rotacijoje naudoja tik 8–9. Taip pat suteikia daugiau laisvės Mike‘ui Jamesui. Trenerį gerai žinau, jis sugebėjo gerai prisitaikyti prie komandos. Mačiau, kad jam buvo progų pasinervinti, bet jam pavyksta laimėti.

– Ar įmanoma sustabdyti M.Jamesą, kuris prieš jūsų komandą gerino rezultatyvių perdavimų rekordą?
 – Gali būti, kad per daug buvome susikoncentravę į jį rungtynių pradžioje, nes jis dažniau iniciatyvos ieško mačo pabaigoje. Iki ilgosios pertraukos jis daugiau ieško komandos draugų. Turime būti susitelkę į visus žaidėjus, tačiau paskutinėmis minutėmis skirti jam papildomo dėmesio.

– Ar yra situacijų, kurios verčia „AS Monaco“ puolime jaustis nepatogiai?
– Jie daug rungtynių sužaidė aukštu rezultatyvumu, taip pat ir Prancūzijos pirmenybėse. Peržiūrėjome savo rungtynes, turime gerų iškarpų, kuriose apribojome juos komandine gynyba. Jie bandė ieškoti spragų mūsų gynyboje, turime tai priimti asmeniškai ir duoti daugiau. Turime ir labiau kontroliuoti ir savo puolimą, nes atkovoję kamuolį jie puola greitai.

– Donato Motiejūno rolė Monake išaugo ir jis pastaruoju metu demonstruoja gerą formą. Kaip pasikeitė jo žaidimas su naujuoju treneriu?
– Šiek tiek nesutiksiu, jis ir anksčiau žaidė daug. Žinau tai, nes ruošėmės žaisti prieš jį. Yra daug „pikenrolo“ situacijų, „mismatchų“, o jis turi daug ginklų, gali žaisti veidu ir nugara į krepšį, mesti iš toli. Jis patenka į tą siaurą rotaciją ir jam tai tinka.

– Jums dėl nukeltų rungtynių vėl teko dviguba savaitė. Ar buvo bandyta derėtis dėl didesnio tarpo tarp mačų, gal nukelti mačą Monake į penktadienį?
– Nesu žmogus, kurio reikėtų apie tai klausti. Tikiu, kad apie tai buvo kalbėta. Mums šį sezoną nesiseka, traumos, ligos, dabar vykstame į Monaką, kur jie jau kurį laiką mūsų laukia. Ką daryti? Tikiu, kad rasime koncentracijos sužaisti gerai.

– Kokia yra traumuotų Janio Strelnieko ir Manto Kalniečio situacija?
– Jie dar nėra pasiruošę šimtu procentų ir abu liks Kaune. Tikimės, kad po rungtynių Monake turėsime keletą dienų, kad įvestume juos į procesą.

– Ar nerimaujate dėl savo darbo?
– Tikėjausi šito klausimo. Nesijaudinu, dirbu geriausiai kaip galiu ir esu su švaria sąžine. Po tiek pralaimėjimų tai yra normalus klausimas.

Komentarai

  1. Darbas

    Jei toliau tesis pralaimejimai nezinia kaip gali viskas pasisukti

  2. kostaz,

    reikia dar namuose palikti jankuna, milakni ir gifaju, jokios naudos is ju nera, o veztis jaunima apsaudyt.