J.Zdovcas apie favoritų etiketę KMT finalo ketverte: „Spaudimas visada yra jaučiamas“ (VIDEO) 0

Jonas Lekšas, BasketNews.lt

Kauno „Žalgiris“ šeštadienį Vilniuje pradės Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketverto kovas. Pirmajame pusfinalyje kauniečiai susitiks su „Šiaulių-7bet“ klubu, kurie į šio turnyro finalinį ketvertą pateko pirmą kartą. Prieš lemiamą savaitgalį „Žalgirio“ vyr. treneris Jure Zdovcas gyrė varžovus.

„Savo oponentus žinome labai gerai, nes prieš juos dukart žaidėme. Gerbiame juos, žinome, kad tai yra pusfinalis, o jie neturi ko prarasti, nejaučia spaudimo. Jie yra puolimo komanda, turinti daug žaidėjų, kurie gali pelnyti taškus. Jie turi visus ginklus puolime, įskaitant ir iš toli galintį pataikyti centrą, ketvirtą numerį bei Johną Elmore‘ą, kuris puolime yra labai talentingas ir veda savo komandą į priekį“, – teigė treneris.

„Žalgiris“ KMT finalo ketverto kovas pasitinka po dramatiškos pergalės Eurolygoje prieš „AS Monaco“ ekipą (83:82). Paklaustas, ar laimėjimas iššaukė teigiamus pasikeitimus komandoje, J.Zdovcas apžvelgė dabartinę situaciją.

„Turėjome kelias treniruotes, tačiau tuo pačiu privalėjome skirti kelias laisvas dienas žaidėjams, kurie žaidžia beprotišku ritmu. Bet kokiu atveju yra gera laimėti, ypač išvykoje. Yra jaučiama geresnė atmosfera, tačiau negalima atsipalaiduoti, nes iš savo patirties žinau, ką reiškia atsipalaidavimas ir kiek tai iškart kainuoja.

Šiuo metu turime daugiau žaidėjų, tačiau vis dar yra problema su įžaidėjo pozicija. Mantas Kalnietis vis dar yra iškritęs iš rikiuotės, Janis Strelniekas lėtai sugrįžta. Jie yra kūrėjai. Kiti yra geros būklės ir tai galėjome pamatyti Monake, kuomet žaidėjai kilo nuo suolo ir įnešė svarų indėlį. Tikiuosi, kad tęsime tokį žaidimą“, – dėstė vairininkas.

– Praėjusiame tarpusavio mače J.Elmore‘as surinko 32 taškus. Kuriose vietose jis yra labiausiai pavojingas?
– Jis yra labai talentingas puolime, gali daryti viską. Mums reikia prieš jį būti agresyviems, priversti jį klysti. Žinoma, bandysime pasiruošti prieš jį geriau nei praėjusius du kartus, bet jis nėra vienintelė problema. Varžovai turi ir daugiau gerų žaidėjų, o mes turime susikoncentruoti gynyboje. Praėjusiame mače per dažnai klydome. Puolime turime būti kantrūs, rasdami laisvą žmogų ir bandyti bausti.

– „Žalgiris“ yra favoritas laimėti KMT titulą. Ar dėl to jaučiate papildomą spaudimą?
– Visada tas spaudimas yra jaučiamas. „Žalgiris“ turi laimėti kiekvieną mačą. Nesvarbu, ar tai yra taurės turnyras, ar ne. Žinome, kad tikrai nebus lengva, žaisime Vilniuje. Koncentruojamės į pirmą mačą ir tik vėliau žiūrėsime, kas gali būti kiti varžovai, bet aišku, jog esame favoritai.

– Janis Strelniekas praėjusiame mače žaidė 8 minutes. Ar jis yra visiškai pasiruošęs?
– Noriu informuoti, kad žmonės, kurie vedė statistiką, suklydo. Tai nėra tiksli informacija. Janis žaidė daugiau, mes jį išleidome triskart po 5 minutes. Jis žaidė gerai, jis žaidė labai gerai. Kiek su juo kalbėjau, tai Janis kol kas labai greitai pavargsta, bet pirmas įspūdis buvo geras.

– Kokia yra Manto Kalniečio situacija?
– Tiesą sakant, aš esu sutrikęs. Jis truputį treniravosi, bet vis dar nesijaučia 100 proc. pasiruošęs. Žiūrėsime, kaip viskas bus šiandien, rytoj. Žinoma, kad jis bus su mumis visą tą laiką, o ar jis žengs ant parketo, nuspręsime vėliau.

– Žiūrint į kitą pusfinalio porą, ten varžysis Panevėžio „Lietkabelis“ ir Vilniaus „Rytas“. Jūsų akimis, kas yra favoritas ir kuris varžovas jums parankesnis?
– Tokiose rungtynėse nėra favoritų, ypač taurės turnyre. Abi komandos turi gerus sezonus. Matėme jų paskutines tarpusavio rungtynes Panevėžyje. Tikiuosi kietų, atkaklių rungtynių ir manau, kad nugalėtojas spręsis mačo pabaigoje. „Rytas“ žaidžia namie ir automatiškai bus labiau susikoncentravęs. Abi komandas labai gerbiu. Kad jas nugalėtum, turi žaisti labai gerai.

Komentarai