„Žalgiris“ įveikė Šiaulių komandą ir žengė į KMT finalą (VIDEO) 6

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai žengė į Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalą. Pusfinalyje kauniečiai rezultatu 80:68 (27:17, 18:21, 16:11, 19:19) įveikė „Šiauliai-7bet“ ekipą.

Penkiais taškais iš eilės susitikimą pradėjo Tyleris Cavanaugh, savo firminiu triuku išsimetant kamuolį iš už galinės linijos varžovą suklaidino ir du lengvus taškus pelnė Mantas Kalnietis, o Joshas Nebo pasižymėjo dvitaškiu su pražanga – 10:5. T.Cavanaugh smeigė tritaškį, dvitaškį  įmetė Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas realizavo tolimą metimą, Joffrey Lauvergne surinko šešis taškus, o kėlinio pabaigoje tolimu metimu pasižymėjo ir Artūras Milaknis – 27:17.

Tris baudų metimus sumetė J.Lauvergne, du lengvus taškus pridėjo Tai Websteris, bet varžovai priartėjo – 32:28. J.Nebo tašką pridėjo nuo baudų metimo linijos, po tritaškį pataikė Janis Strelniekas ir M.Kalnietis, o kėlinį užbaigė šešis taškus iš eilės surinkęs E.Ulanovas – 45:38.

Iškart po pertraukos J.Nebo dėjo iš viršaus, T.Cavanaugh taikliai atakavo iš toli, o tris minutes varžovus be taškų palikę kauniečiai vėl susikūrė dviženklį pranašumą – 50:38. E.Ulanovas ataką užbaigė dėjimu ir pataikė iš vidutinio nuotolio, dvitaškiu pirmuosius savo taškus pelnė Karolis Lukošiūnas, Lukas Lekavičius tą padarė dvitaškiu su pražanga, o kėlinio pabaigoje dar vieną ataką dviem taškais užbaigė J.Lauvergne – 61:49.

Du lengvus taškus iš po krepšio ketvirtojo kėlinio pradžioje pelnė P.Jankūnas, keturis surinko J.Lauvergne, o L.Lekavičius smeigė tritaškį – 70:51. P.Jankūnas ir T.Cavanaugh sumetė po du baudų metimus, metimą viena ranka pataikė L.Lekavičius, keturis taškus surinko J.Nebo – 80:68. 

„Žalgiris“: J.Lauvergne 15 (8 atk. kam.), T.Cavanaugh 13 (5 atk. kam.), E.Ulanovas 12, J.Nebo 10 (8 atk. kam.), L.Lekavičius 8, P.Jankūnas 7, M.Kalnietis 5 (6 rez. perd.), A.Milaknis 3, J.Strelniekas 3, K.Lukošiūnas 2, T.Websteris 2 (4 rez. perd.).

„Šiauliai-7bet“: M.Varnas 12, P.Danusevičius 10.

Komentarai

  1. 709

    Su pergale!

  2. Pergale

    Neviskas taip atrode lengvai

  3. Marius

    Visus su pergalia

  4. Darius

    su dviguba pergale, kadangi ir Lietkabelis laimejo pries Statyba

  5. Aha

    Nebuvo geros rungtynes Zalgiriui. Norint iveikt Lietkabeli, reiks labiau pasistengt.

  6. Kalnietis

    Kalnieciui operacija