J.Zdovcas: „Madrido „Real“ ekipos ūgis yra įspūdingas“ (VIDEO) 0

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ po savaitės pertraukos grįžta į Eurolygos kovas, kur „Žalgirio“ arenoje ketvirtadienį priims Madrido „Real“.

Komandos rungtynes pasitinka skirtingomis nuotaikomis – „Real“ savaitgalį dramatiškai pralaimėjo Ispanijos taurės finalą „Barcelonai“, o žalgiriečiai trečią kartą paeiliui triumfavo Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT).

„Aš esu naujokas čia, – kalbėdamas apie titulo šventimą juokėsi Jure Zdovcas. – Nesitikėjau tokios šventės, bet tai buvo gražu. Esu labai laimingas, neturiu problemų su tuo, žaidėjai turi atsipalaiduoti ir švęsti, kada yra tam laikas. Tikiuosi, kad tai buvo ne paskutinis kartas.“

Kalbėdamas apie būsimus varžovus J.Zdovcas negailėjo gražių žodžių Pablo Laso auklėtiniams.

„Real“ turi plačią rotaciją, nuostabią komandą, – teigė slovėnas. – Jie taip pat turėjo sunkų savaitgalį, ypatingai paskutinį mačą su „Barcelona“. Tai buvo vienos geriausių rungtynių, kurias mačiau pastaruoju metu, su milžinišku fiziškumu. Taip pat jie turi problemų su traumomis, bet jie turi daug patirties žaisdami kartu ir visada žino, ką daryti. Tikimės sunkių rungtynių, gerbiame juos, bet žaisime namie ir norime čia laimėti kiekvienas rungtynes.“

– Ar po savaitgalio pamatėte pozityvių pokyčių treniruotėse, ypatingai kalbant apie žaidėjų psichologiją ir pasitikėjimą?
– Neturėjome daug treniruočių po savaitgalio. Po šventės nežinai, ko tikėtis, bet treniruotė vakar buvo solidi. Šiandien dar sportuosime, tikiuosi dar geresnės treniruotės ir noriu, kad šią atmosferą atsineštume į rytojaus rungtynes.

– Pirmajame mače Madride daugiausiai nemalonumų pridarė jų aukštaūgiai. Ar sutinkate, kad „Real“ priekinė linija yra talentingesnė nei perimetro?
– Pirmajame mače Marekas Blaževičius buvo vienintelis mūsų vidurio puolėjas. Bet taip, jei pažiūrime į jų sudėtį, priekinėje linijoje net nėra aišku, kuris tą dieną žais. Poirier, Tavaresas, Yabusele, Deckas, Randolphas, Thompkinsas… Jie kartais žaidžia labai aukštu penketu, nežinome, ką bus paruošę rytoj. Jų visi žaidėjai labai talentingi ir bet kuris gali iššauti atskirą dieną.

– „Real“ yra viena geriausiai besiginančių komandų Eurolygoje. Kas jų gynybą daro ypatinga?
– Jie turi ūgį, žaidėjus, kurie koncentruojasi gynybai, kaip pavyzdžiui Tayloras, Abalde ar Hanga. Jie paslepia silpnybes gynyboje, pavyzdžiui Heurtelį, kontroliuoja atkovotus kamuolius su savo ūgiu ir greitai pereina iš gynybos į puolimą.

– Mantui Kalniečiui rytoj bus atlikta operacija, Regimantas Miniotas išvyko su Lietuvos rinktine. Ar daugiau netekčių komandoje nėra?
– Visi kiti bus pasiruošę rungtynėms.

– R.Miniotas su Lietuvos rinktine, kaip jūs žiūrite į tai ir ar ateityje galime tikėtis, jog „Žalgiris“ išleis daugiau žaidėjų?
– Tai ne man klausimas. Asmeniškai, man rinktinė visada yra aukščiau visko, bet žinome dabartines taisykles. Esu laimingas dėl R.Minioto, jis į treniruotes visada ateina pirmas, daug treniruojasi ir džiaugiuosi, jog yra rinktinėje.

3840x530

Komentarai