Visas rungtynes pirmavęs „Žalgiris“ laimėjo Atėnuose (VIDEO) 10

Kauno „Žalgiris“ pasiekė dar vieną pergalę Eurolygoje. Nukeltose rungtynėse Lietuvos čempionai išvykoje įveikė Atėnų „Panathinaikos“ komandą. OAKA arenoje Jure Zdovco auklėtiniai laimėjo rezultatu 96:83 (29:10, 23:24, 24:27, 20:22).

Susitikimo pradžioje dvi atakas taikliais metimais užbaigė Edgaras Ulanovas, Karolis Lukošiūnas paleido taiklų tritaškį greitoje atakoje, o Tyleris Cavanaugh dvitaškį įmetė po puolime atkovoto kamuolio – 9:2. Tritaškiu vėl pasižymėjo K.Lukošiūnas, T.Cavanaugh pelnė du taškus su varžovo pražanga, nelengvą metimą atšokęs įmetė ir du baudų metimus realizavo E.Ulanovas, o vos į aikštę žengęs Artūras Milaknis paleido taiklų tolimą metimą – 22:10. Du taškus įsirašė Joffrey Lauvergne, A.Milaknis smeigė tritaškį, o kėlinio pabaigoje per varžovų vidurio puolėją taiklų metimą paleido Lukas Lekavičius – 29:10.

Dviejų taškų vertės metimu pasižymėjo Nielsas Giffey, penkis taškus iš eilės surinko J.Lauvergne, Janis Strelniekas tašku pavertė varžovo techninę pražangą, o L.Lekavičius surengė sėkmingą reidą po varžovų krepšiu – 39:21. Metimą iš po krepšio pataikė T.Cavanaugh, vidutinio nuotolio metimą sėkmingai išmetė A.Milaknis, E.Ulanovas smeigė tritaškį, J.Lauvergne surinko keturis taškus, o L.Lekavičius sumetė du baudų metimus – 52:34. 

J.Lauvergne įdėjo iš viršaus ir dar vienu dvitaškiu išgelbėjo kitą „Žalgirio“ ataką, dvi atakas iš eilės dvitaškiais užbaigė E.Ulanovas, o T.Cavanaugh dukart pataikė iš toli – 66:43. Po tritaškį įmetė J.Strelniekas ir E.Ulanovas, T.Cavanaugh pataikė puskablį, o Joshas Nebo atliko dėjimą į krepšį – 76:61.

Lemiamo ketvirčio pradžioje dvitaškį įmetė E.Ulanovas, o A.Milaknis pasižymėjo aštuoniais taškais iš eilės – 86:68. J.Lauvergne pataikė du baudų metimus, po dvitaškį įmetė E.Ulanovas ir J.Nebo, o L.Lekavičius pridėjo keturis taškus bei įtvirtino trečią žalgiriečių pergalę Eurolygoje iš eilės – 96:83.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 22, J.Lauvergne 17 (12 atk. kam.), A.Milaknis 16, T.Cavanaugh 15 (9 atk. kam.), L.Lekavičius 10 (5 rez. perd.), K.Lukošiūnas 6, J.Nebo 4, J.Strelniekas 4, N.Giffey 2, P.Jankūnas 0.

„Panathinaikos“: N.Nedovičius 23, H.Sant-Roosas 16, G.Papagiannis 11.

Komentarai

  1. 709

    Su pergale! Saunuoliai! Ir Ukraina pagerbta!

  2. Darius

    visus su pergale, atrodo, kad komanda yra pagavusi gera ritma. Siandien deja, bet prasciausias buvo Jankunas. Labai sunerimau, kai jis pradejo 4 kelini ir nuojauta neapgavo, po 3 nesamones Zdovcas pasodino Jankuna ir nuo to momento komanda vel pradejo zaisti.

  3. Koki ritma

    Koki Ritma Pries ka zaidem jau 1 kelini begti eme Poa be gynybos Ule Lavergne susimete metimus Pao nesusimete geru progu Nors Nedovicius pasiautejo 3 kelini 4 kelini jau nebuvo skirtumas didelis is +23 +13

  4. Blankiau

    Strielniekas Giffey Su Monako isove cia jau vel nesuzaide

  5. Darius

    sekancios rungtynes tikrai parodys, ar komanda pagavo ritma.

  6. Lengva

    Paskutine kolkas lengvesne pergale su Alba nebus lengviau

  7. Aha

    Sveikinimai, aciu Zalgiriukui uz grazia pergale. Siomis dienomis kiekvienas pozityvus dalykas labai reikalingas.

  8. Krepsiniozinios

    Pasiektas dugnas ? Rusijos spauda kaltina Zalgiri prisidejus prie Rusijos suzlugdymo 😁😂

  9. heyhey

    visus su pergale, bet Mareka galejo leisti , Nebo grybauja visose fazese iskyrus aleyupa.

  10. Petras

    Sveiki! Ģrigoni skubiai i Žalgiri!