J.Zdovcas prieš dvikovą su ALBA: „Nauja diena – naujos rungtynės“ (VIDEO) 0

BasketNews.lt

Kauno „Žalgiris“ ruošiasi dar vienam Eurolygos iššūkiui. Tris pergales iš eilės iškovoję kauniečiai ketvirtadienį išvykoje kausis su Berlyno ALBA.

Prieš rungtynes žalgiriečių treneris Jure Zdovcas tradiciškai papasakojo, ko galima tikėtis iš varžovų komandos.

„Pralaimėjome jiems namuose, – pradėjo J.Zdovcas. – Buvome vaizdo peržiūroje ir matome, kad ALBA – kiek kitokia komanda nei visos kitos Eurolygoje. Jie labai mobilūs, dažniausiai remiasi Luke‘u Sikma, kuris yra vienas geriausių kūrėjų iš ketvirtos pozicijos.

ALBA neturi ryškios sistemos, bet turi daug opcijų, po tiek metų kartu gerai skaito žaidimą. Nėra lengva prieš juos gintis. Turime būti susikoncentravę, komunikuoti, nes, kaip ir sakiau, puolime jie labai talentingi.

Visi varžovai gali mesti, net ir centro pozicijos žaidėjai – tiek iš tritaškio, tiek iš vidutinės distancijos. Nėra lengva juos sustabdyti.“

Vokiečių puolimą išgyręs J.Zdovcas mato, kad ir kitoje aikštės pusėje nebus lengva. Tačiau vieną pažeidžiamą vietą slovėnas išskyrė – raumenų trūkumą po krepšiu.

„Gynyboje jie mobilūs, dažnai remiasi savo žaidimo kartu patirtimi. Jie mobilūs, aukšti, komunikuoja, aktyviai trukdo rankomis, padeda nuo pirmo perdavimo. Galbūt jie nėra labai fiziški. Tai viena iš persvarų, kurią turime.

Kaip jau sakiau, mes pastaruoju metu radome susižaidimą puolime. Turime būti kantrūs ir ieškoti laisvo žmogaus. Tačiau tai dažniausiai nulemia ir gynyba. Turime koncentruotis į darbą savo aikštės pusėje. Su „Panathinaikos“ pirmajame kėlinyje buvome labai susikaupę ir pasidarėme pranašumą. Vėliau su geru puolimu kontroliavome rungtynes.

Tačiau nauja diena – naujos rungtynės. Nežinome, ko tikėtis, nes ALBA nežaidė savaitę rungtynių, kai kurie žaidėjai buvo su rinktine. Taip pat mes patys atkeliavome iš Atėnų, bet niekam tai nerūpi. Turime pasitikėjimą savimi, laimėjome porą mačų ir tikiuosi, kad tai tęsis rytoj“, – sakė J.Zdovcas.

„Žalgiris“ ir ALBA surems ietis Berlyne ketvirtadienį nuo 21 val.

Komentarai