„Kauno Žalgiris“ iškovojo užtikrintą pergalę Šiauliuose 0

Lietuvos futbolo čempionate „Kauno Žalgiris“ iškovojo dešimtą sezono pergalę. Roko Garasto auklėtiniai išvykoje rezultatu 3:0 (1:0) įveikė Futbolo akademija „Šiauliai“ ekipą.

Sužaidus 10 minučių „Šiauliai“ rungtynėse susikūrė pirmą progą. Po perdavimo iš krašto galva į vartus smūgiavo Ernestas Pilypas, bet jo smūgį atrėmė Deividas Mikelionis.

Ne itin kokybiškai žalgiriečių ataką užbaigti pabandė Mohamedas Bahlouli, netiksliais smūgiais pasižymėjo Antonas Fase’as ir Oyinlola Kayode.

31-ąją minutę M.Bahlouli vėl gavo kamuolį baudos aikštelę, tačiau stiprų jo smūgį taip pat atrėmė varžovų vartų sargas. Po penkių minučių to paties alžyriečio smūgį blokavo varžovų gynėjai.

Pirmojo kėlinio pabaigoje kauniečiai pelnė pirmą šių rungtynių įvartį. Po pakelto kampinio dvikovą ore laimėjo Jasonas Noslinas, po kurio perdavimo vienu lietimu gražų smūgį atliko ir kamuolį į vartus nukreipė Antonas Fase’as – 1:0.

Po pertraukos į aikštę žengė Martynas Dapkus, Michaelas Anaba ir Nerijus Valskis, kuris iškart atsidūrė pavojingoje zonoje ir bandė smūgiuoti į varžovų vartus. Tiesa, smūgis buvo blokuotas ir „Kauno Žalgiris“ uždirbo kampinį.

Būtent po šio kampinio krito ir antrasis rungtynių įvartis. A.Fase’as atliko perdavimą nuo kampinio gairelės, o N.Valskis galva smūgiavo po skersiniu ir padidino kauniečių pranašumą – 2:0.

Savo smūgį galva atliko ir aikštėje po keitimo pasirodęs Gratas Sirgėdas, bet 78-ąją minutę puikiai žaidė šeimininkų vartų sargas.

82-ąją minutę tašką rungtynėse padėjo Sethas Sincere’as. Po keitimo į aikštę žengęs gynėjas sulaukė perdavimo baudos aikštelėje ir stipriu smūgiu pelnė įvartį – 3:0.Dvikovos pabaigoje aikštės šeimininkai taip pat turėjo labai gerą šansą įvarčiui, bet juo nepasinaudojo.

Artimiausias rungtynes „Kauno Žalgiris“ jau rugpjūčio 31 dieną žais LFF taurės turnyro ketvirtfinalyje. Varžovė – Marijampolės „Sūduva“.

Komentarai