„Kauno Žalgiris“ išsirinko atstovus Esporto A lygai 0

„Kauno Žalgirio“ futbolo klubas nuo vasario 25 dienos rungtyniaus naujai įsikūrusioje Esporto A lygoje. Klubo elektroninio sporto komandai atstovaus buvęs „Kauno Žalgirio“ komandos žaidėjas Benas Olencevičius ir futbolo entuziastas, kompiuterinių žaidimų mėgėjas Tadas Burneckas.

Pernai Lietuvos futbolo federacija ir A lyga pradėjo bendradarbiavimą ir sukūrė naują elektroninio sporto produktą. Esporto A lyga taps oficialia šalies futbolo elektroninio sporto lyga, kurioje dėl geriausiojo vardo šalyje susirungs 9 stipriausios Lietuvos futbolo ekipos ir žaidimų transliuotojo Karolio Jankausko, geriau žinomo „LTU Republic“ paskyros vardu, komanda.

Dėl teisės atstovauti „Kauno Žalgirio“ esporto futbolo komandai susirungė trys esporto žaidėjai. Esporto A lygos turnyre vienas klubas gali turėti tik du atstovus, todėl „Kauno Žalgiris“ surengė internetinį turnyrą, kurio metu žaidėjai kūrė savo komandas ir kelis kartus rungtyniavo vienas prieš kitą, o už pergales rinko taškus. 

Tokiu būdu buvo išrinkti stipriausieji žaidėjai – „Kauno Žalgiriui“ atstovaus jau minėti B. Olencevičius ir T. Burneckas. „Kauno Žalgirio“ atstovai susitikimo su esporto komandos nariais metu aptarė laukiančias turnyro kovas ir įteikė jiems klubo marškinėlius.

„Kelis kartus esu dalyvavęs panašiuose esporto turnyruose, todėl pamatęs galimybę prisijungti prie „Kauno Žalgirio“ esporto komandos, nusprendžiau savo jėgas išbandyti ir Esporto A lygoje. Džiaugiuosi sugrįžęs į „Kauno Žalgirio“ organizaciją. Tikiuosi, kad esportas po truputį populiarės ir turės daugiau perspektyvų Lietuvoje“, – kalbėjo žalgiriečių atstovas B. Olencevičius.

Pirmasis Esporto A lygos turnyras vyks jau vasario 25 dieną, kurio metu visi klubai tarpusavyje sužais po vieną kartą. Rungtynės vyks nuotoliniu būdu ir bus transliuojamos oficialiuose lygos kanaluose. Antrasis turnyras numatomas kovo mėnesį.

Esporto A lyga susidės iš dviejų turų, o finalinis etapas vyks gyvo susitikimo metu gegužės mėnesį.

Komentarai