Supertaurės finale – pralaimėjimas po baudinių serijos 4

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai 2023-ųjų sezono įžangoje patyrė pralaimėjimą LFF Supertaurės finalo rungtynėse. Po pagrindinio rungtynių laiko rezultatas buvo lygus 1:1 (0:0), tačiau po vienuolikos metrų baudinių serijos Roko Garasto auklėtiniai rezultatu 2:3 nusileido Vilniaus „Žalgiriui“.

Dvikova prasidėjo gana lygiai, abi komandos keitėsi atakomis, bet kaip ir įprasta sezono pradžios dvikovoms, abiejų ekipų žaidime buvo nemažai klaidų.

Kėlinio pabaigoje varžovai blokavo Artūro Dolžnikovo smūgį, o du Floriano Davido bandymai taip pat buvo sustabdyti varžovų gynėjų kojų miško.

Likus žaisti penkias minutes iki pirmojo kėlinio pabaigos sostinės ekipa taip pat turėjo puikų šansą, bet M.Oyewusi smūgį atrėmė Deividas Mikelionis.

Pačioje antrojo kėlinio pradžioje D.Mikelioniui teko dar kartą padirbėti, kai stiprų smūgį ties skersiniu atliko tas pats vilniečių puolėjas.

Jau netrukus klastingu smūgiu atsakė ir Gratas Sirgėdas, bet sostinės komandos vartų sargas taip pat buvo budrus.

Įpusėjus antram kėliniui iniciatyvą kuriam laikui perėmė aikštės šeimininkai, bet net ir neblogi jų šansai, dėka D.Mikelionio, įvarčiais ilgą laiką nevirto.

Pačioje pagrindinio laiko pabaigoje kauniečiai grubiai suklydo aikštės viduryje, o Vilniaus „Žalgirio“ ekipos puolėjas neklydo ir pelnė įvartį – 0:1.

Jau per pridėtą rungtynių arbitro laiką Gratas Sirgėdas pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, o ten Xabi Auzmendi galva smūgiavo tiksliai ir išvedė komandas į pratęsimą – 1:1.

Baudinių serijoje „Kauno Žalgirio“ vartus ginti stojo Arijus Bražinskas, tačiau galiausiai kauniečiams teko pripažinti varžovų pranašumą 2:3.

Komentarai

  1. BBD meras

    Ne pralaimėjimas, o išpistaakių teisėjų padovanota pergalė. Nesuprantu, kaip tokie „teisėjai“ gali teisėjauti!? Negi Lietuvos futbolas tokiam šūdo dugne, kad teįstengia turėti tokius atsilupelius teisėjus! Sėdint prie TV akivaizdžiai buvo matyti, kad kamuolys nusileido vidinėje vartų pusėje, o tie išpistaakiai teisėjai nematė būdami visai šalia. Stovėjo ten vienas ale teisėjas žydra maike kaip pedikas apsivilkęs ir su vėliavėle rankoje baltą liniją apžergęs, bet turbūt pirštu sau subinės skylę masažavo ir laukė vakaro, o ne stebėjo kur kamuolys leidžiasi. Nx bl koks jų lygis.

  2. Trojus

    Pavogtas įvartis, pavogta galimybė. Lietuvos futbole nieko naujo- matyt buvo suplanuota bet kokiu būdu nugalėtojais padaryti Vilniaus komandą. Kol bus ši Lietuvos futbolo ,,valdžia“ nieko kito ir nereikia laukti. Tvirtybės ir sėkmės tikrajam Žalgiriui- Kauno Žalgiriui, o ne savo laiku į Žalgirį persivadinusiam Vilniaus Spartakui….

  3. Saulius

    LFF nepajudėjo nei per žingsnį į priekį. Tas pats bardakas.

  4. Jmm

    Visa Slyvos hebra savo mundurussaugo