UEFA Futsal Čempionų lygoje „Kauno Žalgiris“ vėl bus pagrindinio etapo šeimininkas 0

Lietuvos salės futbolo čempionas „Kauno Žalgiris“ rudenį savo jėgas vėl išbandys UEFA Futsal Čempionų lygoje. Žalgiriečiai UEFA reitinge šiemet pakilo į 12-ą vietą, o tai lėmė, kad savo kovą Čempionų lygoje „Kauno Žalgiris“ pradės nuo pagrindinio etapo, kuris vyks spalio mėnesį. 

UEFA jau šeštą kartą iš eilės patikėjo „Kauno Žalgiriui“ organizuoti Čempionų lygos pagrindinio etapo kovas Lietuvoje, todėl žalgiriečiai spalio 24–28 dienomis bus savo grupės pagrindinio etapo šeimininkai.

Jau buvo ištraukti ir Čempionų lygos burtai, kurių metu „Kauno Žalgiris“ sužinojo savo varžovus. Kauniečiai burtų traukimo metu pateko į UEFA Futsal Čempionų lygos Pagrindinio etapo 7-ą grupę. Kartu su „Kauno Žalgiriu“ vietą pagrindiniame etape iškart gavo ir Suomijos salės futbolo komanda „Kampuksen Dynamo“. 

Kitos dvi komandos, patekusios į 7-ąją grupę kartu su „Kauno Žalgiriu“, paaiškės tik po rugpjūčio 22–27 dienomis vyksiančio preliminaraus etapo. Iš šio etapo prisijungs D ir G grupių nugalėtojai.

D grupėje kovos „Lubawa“ (Lenkija), „Prishtina 01“ (Kosovas), „Isbjorninn“ (Islandija) ir „Utleira IL“ (Norvegija), o G grupėje susitiks „Minerva“ (Šveicarija), „Yerevan“ (Armėnija), Limasolio AEL (Kipras) ir „Fiorentino“ (San Marinas“).

2022–2023 m. Čempionų lygos kovas „Kauno Žalgiris“ taip pat pradėjo nuo pagrindinio etapo. Čia jiems teko susirungti su italų futsal ekipa „Citta di Eboli“ ir preliminarų etapą įveikusiomis Latvijos „Petrow“ ir Suomijos „Kampuksen Dynamo“ futsal komandomis.

Pernai žalgiriečiai pagrindinio etapo metu rezultatu 4:1 įveikė latvių „Petrow“ klubą, 7:0 sutriuškino suomius, o paskutinėse pagrindinio etapo rungtynėse rezultatu 2:7 pralaimėjo Italijos „Citta di Eboli“ ekipai ir nepateko į kitą lygos etapą – elito grupę.

Šiemet UEFA Futsal Čempionų lygoje dalyvauja 55 komandos. 32 komandos, turinčios žemiausius reitingus, savo kovas Čempionų lygoje pradės preliminariajame etape, kuris vyks rugpjūčio mėnesį. 9-ios komandos iš šio etapo pateks į pagrindinio etapo B grupę.

Pagrindiniame etape komandos yra suskirstytos į A ir B grupes. A grupėje esančios komandos burtų traukimo metu yra suskirstomos į pogrupius po keturias komandas. Geriausios 3 ekipos iš kiekvieno pogrupio pateks į sekantį etapą. B grupė taip pat yra išskirstomos į keturis pogrupius, tačiau į sekantį etapą pateks tik 1 geriausia kiekvieno pogrupio komanda. 

Į UEFA Futsal Čempionų lygos Elitinį etapą iš viso pateks 16 komandų iš pagrindinio etapo, kurios grupėse po keturis varžysis lapkričio mėnesį. Keturi šių grupių nugalėtojai pateks į finalinį turnyrą.

Komentarai