„Kauno Žalgiris“ sukirto rankomis su puolėju iš Norvegijos 0

Prie „Kauno Žalgirio“ stovykloje Kipre prisijungė ekipos naujokas. Juo tapo 27-erių puolėjas Kristofferis Hovenas.

193 cm ūgio norvegas praėjusiame sezone rungtyniavo pajėgiausioje Švedijos futbolo lygoje, kurioje vilkėjo Varbergo BoIS marškinėlius.

Drameno „Stromsgodset“ klubo sistemoje pirmuosius žingsnius kartu su savo broliu dėjęs K.Hovenas pajėgiausioje Norvegijos lygoje debiutavo būdamas vos 19-os, o vėliau rungtyniavo ir žemesnių Norvegijos lygų ekipose.

„Ieškodami puolėjo turėjome labai aiškiai išreikštas ir mūsų žaidimo stiliui reikalingas savybes, kurias Krisas turi. Jo profilis pilnai atitinka tai, ko mes ieškojome“, – sakė ekipos vyr. treneris Glennas Stahlis.

Per dvejus metus su „Honefoss“ komandos marškinėliais jis pelnė 31 įvartį ir vėl atkreipė pajėgiausios Norvegijos lygos klubo dėmesį. Papildęs „Kristiansund“, naujasis žalgirietis aukščiausiame šalies divizione pasižymėjo vienu tiksliu smūgiu.

Tuomet dar penkerius metus jis praleido antroje šalies lygoje, kur vilkėjo „Sogndal“ ir „Skeid“ marškinėlius. Puolėjo sąskaitoje – dar 40 įvarčių.

2023-aisiais K.Hovenas pirmą kartą paragavo legionieriaus duonos ir prisijungė prie jau minėto pajėgiausios Švedijos lygos klubo – Varbergo BoIS. Tiesa, ten įsitvirtinti jam nepavyko, o komanda iškrito į žemesnį divizioną.

Debiutuoti „Kauno Žalgirio“ komandoje K.Hovenas galės jau vasario 12 dieną, kontrolinėse rungtynėse su Jerevano „Ararat-Armenia“.

Komentarai