Pernai įvarčius štampavęs F.Dangubičius tapo „Kauno Žalgirio“ nariu 1

„Kauno Žalgirio“ futbolo klubas sulaukė papildymo puolimo grandyje. Klubas pasiekė susitarimą su pernai „TOPsport A lygoje“ įvarčius štampavusiu Filipu Dangubičiumi.

28-erių puolėjas praėjusiame sezone vilkėjo Kauno rajono „Hegelmann“ komandos marškinėlius, Lietuvos čempionate įmušė net 18 įvarčių ir buvo antras rezultatyviausias lygos žaidėjas.

Kroatas dar atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o rugsėjį buvo pripažintas geriausiu lygos futbolininku.

„Nekantrauju prisijungti prie „Kauno Žalgirio“ komandos. Noriu įrodyti savo vertę ir šiame klube bei padėti pasiekti komandai tikslus. Daugiau ar mažiau pažįstu daugelį komandos žaidėjų, tad adaptacija neturėtų užtrukti“, – Žalgiris.lt sakė komandos naujokas.

Anksčiau ir į Kroatijos jaunimo rinktines kviestas futbolininkas profesionalo karjerą pradėjo gimtosios šalies „Rijeka“ ekipoje, o vėliau atstovavo „Krka“, „Krsko“ ir „Celje“ klubams Slovėnijoje.

Būtent Slovėnijos aukščiausioje lygoje naujasis žalgirietis per karjerą praleido daugiausiai laiko ir yra sužaidęs daugiau nei 100 rungtynių. Jo sąskaitoje – 30 tikslių smūgių.

F.Dangubičiui taip pat teko rungtyniauti ir Slovakijoje, kurioje teko vilkėti „Senica“ ir Trnavos „Spartak“ marškinėlius. Su pastaruoju klubu jam pavyko iškovoti Slovakijos futbolo taurę.

Prieš persikeldamas į Lietuvą atakuojantis futbolininkas rungtyniavo ir Rumunijos čempionate – ten jis gynė Tirgovištės „Chindia“ ir Arado UTA komandų garbę.

Tiesa, daug dėmesio po praėjusio sezono iš įvairių klubų sulaukęs F.Dangubičius pirmosiose „Kauno Žalgirio“ sezono rungtynėse su Gargždų „Banga“ ekipai dar nepadės.

„Man tai buvo įtemptas perėjimų langas, bet visą laiką galvojau apie tai, kas būtų geriausia mano karjeros augimui. Manau, kad priėmiau geriausią sprendimą ir pasirinkau atvykti į Kauną“, – svarstė kroatas.

Komentarai

  1. Vytautas

    Geras ejimas!