D.Mikelionis dar kartą įsirašė į „Kauno Žalgirio“ istoriją 0

„Kauno Žalgirio“ vartininkas Deividas Mikelionis dar kartą įsirašė į „Kauno Žalgirio“ futbolo komandos istoriją.

Komandos vartus dvikovoje su Vilniaus rajono „TransINVEST“ gynęs vartininkas tapo pirmuoju futbolininku klubo istorijoje, Lietuvos čempionate su klubo marškinėliais sužaidusiu 200 rungtynių.

„Kauno Žalgirio“ sistemoje užaugęs ir profesionalo karjerą čia pradėjęs vartų sargas 2020-aisiais tapo pirmuoju žalgiriečiu, Lietuvos čempionate su klubo marškinėliais sužaidusiu 100 rungtynių.

Nuo tada, kai futbolo klubas atsirado „Žalgirio“ sistemoje, D.Mikelionis klube iš viso sužaidė 217 rungtynių.

 „Labai smagu. Nemažai tų rungtynių sužaista, tad smagu pasiekti tokį skaičių pirmam. Savo karjerą pradėjau čia, todėl smagu čia žaisti ir būti rekordininku“, – sakė 28-erių vartų sargas.

„Žinojau, kad tas skaičius artėja, vis pasižiūrėdavau ir žinojau, kad dvikova su „TransINVEST“ bus 200-oji. Norisi sužaisti kuo daugiau, kad aplenktų traumos. Visiems palinkėčiau to paties“, – teigė D.Mikelionis.

Arčiausiai D.Mikelionio pasiekimo yra kitas ilgametis žalgirietis Karolis Šilkaitis. Jo sąskaitoje 177 rungtynės aukščiausioje šalies lygoje vilkint žaliai baltus marškinėlius.

147 mačus yra sužaidęs buvęs žalgirietis Linas Pilibaitis, 143 Edvinas Kloniūnas, 135 taip pat buvęs komandos narys Martynas Dapkus, o 126 susitikimai yra Grato Sirgėdo sąskaitoje.

Komentarai