„Sūduvos“ įvartis rungtynių pabaigoje pražudė „Kauno Žalgirį“ 0

Skaudų pralaimėjimą rungtynių pabaigoje patyrė „Kauno Žalgirio“ futbolininkai. Laimio Bičkausko treniruojama komanda tryliktajame „SMScredit.lt A lygos“ ture svečiuose 0:1 (0:0) turėjo pripažinti Marijampolės „Sūduvos“ pranašumą.

Ši pergalė marijampoliečiams padėjo nutraukti dviejų nesėkmių seriją. Tuo tarpu kauniečiai pergalės skonio nėra patyrę jau 12-oje susitikimų paeiliui.

Jau nuo pat pirmųjų minučių aikštės šeimininkai perėmė žaidimo vadžias į savo rankas, o žalgiriečiai daugiau atsitraukė į gynybą ir tikėjosi varžovus užklupti nepasiruošusius kontratakomis. Žaidimą kontroliavę marijampoliečiai pirmieji ėmė grasinti svečių vartams. „Kauno Žalgirio“ vartininkas Deividas Mikelionis sugebėjo susitvarkyti su pirmaisiais „Sūduvos“ išpuoliais. Pastarasis neutralizavo vieno prieš jį likusio Karolio Chveduko smūgį, o vėliau susitvarkė ir su tolimu Karolio Laukžemio šūviu.

Kauniečiams taip pat pavyko susikurti progą. Vis dėlto, Andriaus Veličkos smūgiuotą kamuolį atrėmė Marijampolės klubo vartų sargas Ivanas Kardumas. Pavojingą epizodą galėjo sukurti ir Rokas Krušnauskas, tačiau puolėjui nepavyko susitvarkyti kamuolio ir marijampoliečiai sugebėjo apsiginti.

Antroje kėlinio pusėje rimtesnių progų daugiau sukurta nebuvo ir pirmoji mačo dalis baigėsi be įvarčių – 0:0.

Antroje susitikimo pusėje „Sūduva“ ir toliau dažniau kontroliavo kamuolį, o į lemiamą šturmą pakilo likus žaisti mažiau nei pusvalandį. 66-ąją minutę svečių vartams pagrasino Ernestas Veliulis, o 71-ąją – K.Laukžemis, tačiau abiem atvejais marijampoliečių smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų.

„Sūduvos“ apgultis nesiliovė. Po keitimo aikštėje pasirodęs Valentinas Baranovskis iš dešiniojo baudos aikštelės krašto smūgiavo į apatinį vartų kampą, o „Kauno Žalgirį“ nuo įvarčio išgelbėjo virpstas.

Galiausiai, 80-ąją minutę, aikštės šeimininkams pavyko pralaužti ledus. Po V.Baranovskio perdavimo iš dešiniojo baudos aikštelės krašto kamuolį į vartų tinklą pasiuntė Admiras Kecapas – 0:1.

Per likusį laiką „Sūduva“ dar surengė keletą pavojingų epizodų, galėjusių virsti įvarčiais, tačiau L.Bičkausko auklėtiniams pavyko apginti savo vartus. Taigi šiose rungtynėse lemiamu tapęs tikslus A.Kecapo smūgis atnešė pergalę „Sūduvos“ komandai – 0:1.

Vyriausiojo trenerio L.Bičkausko komentaras: „Manau, pritrūko žaidėjams brandos. Esame jauna komanda, ypač saugų linijoje. Rungtynių pabaigoje pristigo jėgų. Varžovai didelėmis pajėgomis atakavo mus ir pasinaudojo klaida gynyboje. Pirmajame kėlinyje turėjome keletą galimybių, tačiau pritrūko individualaus meistriškumo, o antrasis kėlinys buvo sunkesnis. Tenka pripažinti, kad šiai diena „Sūduva“ už mus yra stipresnė. Turime šiek tiek problemų su traumomis. Ne visi žaidėjai gali mums padėti, ko trūksta, siekiant teigiamo rezultato.“

Puolėjo A.Veličkos komentaras: „Turėjome keletą galimybių, tačiau nepavyko įmušti. Matėte, praktiškai visas rungtynes stengėmės labiau atsitraukti ir gintis. Mūsų planas buvo varžovus užklupti kontratakomis, tačiau padaryta klaidelė ir išvykstame pralaimėję. Visada norisi sėkmingesnių rungtynių, tačiau nepavyksta pelnyti įvarčių, o jo nepelnęs – nelaimėsi. Varžovai pasižymėjo susitikimo pabaigoje. Toks pralaimėjimas baigiantis mačui yra itin skaudus.“

Startinė „Kauno Žalgirio“ sudėtis: D.Mikelionis, E.Pilypas, M.Fridrikas, P.Daukša, K.Gvildys, T.Bučma, L.Sendžikas, E.Kloniūnas, L.Mušnikovas, R.Krušnauskas, A.Velička.

„Kauno Žalgirio“ atlikti keitimai: P.Daukšą pakeitė D.Šinkūnas (76 min.), A.Veličką pakeitė E.Mickevičius (85 min.).

Trylika „SMScredit.lt A lygos“ sezono rungtynių sužaidę žalgiriečiai liko su 7 taškais ir užima septintąją vietą turnyrinėje lentelėje, o „Sūduvos“ komanda, turinti 23 taškus, žengia ketvirta.

Kitas rungtynes „Kauno Žalgiris“ žais birželio 9 dieną, ketvirtadienį. Laikinosios sostinės futbolininkai savo aistruolių akivaizdoje antrąjį čempionato ratą užbaigs rungtynėmis su titulą ginančiu Vilniaus „Žalgiriu“.

Komentarai