Su „One Team“ programos jaunimu laiką praleido „Kauno Žalgirio“ futbolininkai 0

Eurolygos inicijuotoje ir Kauno „Žalgirio“ vykdomoje „One Team“ programoje dalyvaujantys paaugliai turėjo galimybę…

Posted by FK Kauno Žalgiris on 2019 m. vasario 15 d., penktadienis

Eurolygos inicijuotai ir Kauno „Žalgirio“ vykdomai „One Team“ programai skaičiuojant paskutinius užsiėmimus, juose dalyvaujantys paaugliai turėjo galimybę susipažinti ir su kita sporto šaka – futbolu. Susitikimą su „One Team“ dalyviais paįvairino „Kauno Žalgirio“ futbolo komandos žaidėjai.

Dvylikos savaičių programoje, kurios metu paaugliai tobulėja per krepšinio ar kito sporto žaidimus, užsiėmimą pravedė žalgiriečiai futbolininkai Martynas Dapkus, Deividas Mikelionis, Benas Anisas, Ernestas Mockus ir Joao Figueiredo.

„Susitikome su vaikais, puikiai praleidome laiką, šiek tiek parodėme futbolo gudrybių, o jie mus dar geriau pamokino, kaip reikia mėtyti į krepšį. Akivaizdu, kad ne veltui leidžia laiką su „Žalgirio“ krepšininkais. Noriu padėkoti „One Team“ už visą iniciatyvą ir puikų projektą“, – savo mintimis dalijosi futbolininkas M.Dapkus.

Šį sezoną „One Team“ dalyviai jau turėjo galimybę išbandyti ne tik krepšinyje ir futbole, bet ir regbyje bei integruotame krepšinyje, kuriame vienu metu aikštelėje žaidžia ir judėjimo negalią turintys bei sveikieji žaidėjai. Susitikimų metu taip pat diskutuojama kiekvienam aktualiomis temomis – kaip nusistatyti tikslą ir jo siekti, kodėl svarbu turėti savo sektiną pavyzdį, kaip lengviau suprasti kitokius nei tu ar išmokti valdyti savo emocijas.

Praėjusį sezoną „Žalgirio“ organizacija pateko tarp geriausiai „One Team“ programą skleidžiančių komandų, dirbdami su Kauno nepilnamečių pataisos namais. Šių metų partneris – Psichologinės paramos ir konsultavimo centras, teikiantis profesionalią pagalbą įvairioms auditorijoms – nuo paauglių iki šeimų konsultavimo.

„One Team“ projekto pagrindinė misija – ugdymas per krepšinio žaidimą. Vykdant programą ne tik žaidžiamas krepšinis, įvairūs komandiniai žaidimai, bet ir kalbama jaunuoliams aktualiomis temomis. Pirmiausiai – skiepijamas poreikis nuolat kelti sau tikslus, planuoti ir juos įvykdyti. Šiai temai skiriama didžioji dalis vykdomų sesijų.

Jau antrus metus iš eilės prie žalgiriečių veiklos „One Team“ projekte prisideda ir socialiai atsakinga įmonė „Ramirent“, pratęsusi bendradarbiavimą dar vienam sezonui. Rėmėjo prisijungimas prie „One Team“ projekto leidžia jo dalyviams pasiūlyti įvairesnių veiklų ir užsiėmimų.

Komentarai