„Kauno Žalgiris“ išvykoje įveikė „Riterius“ 0

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai 13-ojo A lygos turo rungtynėse pasiekė pergalę. Roko Garasto auklėtiniai išvykoje rezultatu 2:1 (0:0) įveikė Vilniaus „Riterius“ ir vėl pakilo į antrą vietą turnyro lentelėje.

Pavojingomis atakomis abi komandos apsikeitė sužaidus kiek daugiau nei 10 minučių. Pavojingai iš toli į „Riterių“ vartus smūgiavo Philipas Otele, o jau kitoje aikštės pusėje pavojingai smūgiavo ir aikštės šeimininkų žaidėjas. Tiesa, užtikrintai vartus apsaugojo Deividas Mikelionis.

Vėliau po pusprogę turėjo Michaelas Thuique ir Linas Pilibaitis, o kėliniui artėjant prie pabaigos dar vieną tolimą varžovų sėkmingai atrėmė „Kauno Žalgirio“ vartų sargas.

Pačioje antrojo kėlinio pradžioje „Riteriai“ turėjo labai pavojingą epizodą, tačiau nesugebėjo pataikyti į vartus, o vėliau rezultatyvią atakų bangą surengė žalgiriečiai.

Iš pradžių varžovų klaida pasinaudojo ir pirmą savo įvartį A lygoje su „Kauno Žalgirio“ marškinėliais pelnė Martynas Dapkus —1:0.

Po kelių akimirkų M.Thuique ilgai užsibuvo su kamuoliu, atliko puikų perdavimą Philipui Otele, o šis neklydo ir pasiuntė kamuolį į varžovų vartus — 2:0.

Tiesa, čia pat šeimininkams pavyko rezultatą šiek tiek sušvelninti. M.Thuique savo baudos aikštelėje sužaidė ranka, o „Riteriai“ sėkmingai realizavo vienuolikos metrų baudinį.

70-ąją ir 75-ąją minutėmis tiesiai į varžovų vartininką smūgiavo tas pats M.Thuique, o Karolio Šilkaičio smūgį blokavo „Riterių“ gynėjai.

82-ąją minutę po baudos smūgio „Riteriai“ buvo arti išlyginamojo įvarčio — tada kamuolys praskriejo visai šalia vartų. Dar vieną progą vilniečiai turėjo ir pridėto laiko metu.

Komentarai