Rudinilsono įvartis išplėšė tašką dvikovoje su Vilniaus „Žalgiriu“ 0

Centrinėse 16-ojo turo A lygos rungtynėse Roko Garasto vadovaujamas „Kauno Žalgiris“ lygiosiomis rezultatu 2:2 (1:1) sužaidė su šalies čempionu Vilniaus „Žalgiriu“.

Pakankamai lygioje rungtynių pradžioje pirmieji į priekį išsiveržė Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai. Egidijus Vaitkūnas pralaimėjo dvikovą savoje aikštės pusėje, o kamuolį perėmę žalgiriečiai pasižymėjo. Įvartį pelnė Jakubas Sylvestras.

Vilniečiai galėjo ir padidinti savo pranašumą, tačiau turėtu šansu nepasinaudojo, o rezultatą išlyginti neblogą šansą turėjo Linas Pilibaitis. Tiesa, tą jis padarė vėliau.

Kėlinio pabaigoje Domantas Putrius tiksliu perdavimu iš gilumos priekyje surado Michaelą Thuique, šis bandė atitrūkti nuo varžovų gynėjo ir uždirbo vienuolikos metrų baudinį, kurį šaltakraujiškai realizavo L.Pilibaitis – 1:1.

Antrojo kėlinio pradžioje vos neprisižaidė D.Mikelionis. Vartininkas nesėkmingai išmušė kamuolį nuo savų vartų, o jį perėmė netoliese buvęs varžovų puolėjas. Tiesa, viską išgelbėti spėjo komandos gynėjai.

Vėliau situaciją dukart gelbėjo jau pats D.Mikelionis, kuris atrėmė vieną labai pavojingą Tomislavo Kišo smūgį iš baudos aikštelės ir ne tokį pavojingą iš už jos ribų.

Kauniečius į priekį antrame kėlinyje galėjo D.Putrius. Jis smūgiavo už baudos aikštelės ribų atšokusį kamuolį ir privertė padirbėti varžovų vartų sargą.

73-ąją minutę dar vienas rimtas gaisras kilo prie kauniečių vartų, kai varžovų puolėjas smūgiavo į virpstą.

Deja, po poros minučių kamuolys vis tik atsidūrė vartų tinkle, kai varžovai po kampinio pasinaudojo klaida gynyboje.

Po praleisto įvarčio savo atsakymų ieškojo ir Roko Garasto auklėtiniai. Iš pradžių virš vartų iš baudos aikštelės smūgiavo M.Thuique, vėliau šalia jų smūgiavo aikštėje po keitimo pasirodęs Domantas Vitkus.

Galiausiai, jau per pridėtą laiką, rezultatą kauniečiams pavyko išlyginti. Po kampinio tą padarė gynėjas Rudinilsonas.

Komentarai