„Žalgirio“ jaunimui – „NBA Draft Combine“ testų atitikmuo (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ sistemoje augantis jaunimas turėjo galimybę pasijusti lyg už Atlanto – „Žalgiris-2“ ir „Žalgiris-3“ komandų krepšininkams buvo atlikti įvairūs testai, kurie atliekami ir prestižinėje talentų stovykloje „NBA Draft Combine“.

Daugkartinių Lietuvos čempionų jaunimas „Žalgirio“ treniruočių centre šiems testams skyrė visą dieną, kadangi buvo tikrinamos įvairios krepšininkų fizinės savybės.

„Pats konceptas paimtas iš „NBA Draft Combine“, pabandėme padaryti panašų konceptą, pamotyvuoti vaikinus. Vis tik, panašią testų bazę mes darome jau 4-5 metus, tad čia turime tęstinumą. Dabartiniai testai yra galingumo, šuolio, bėgimo, krypties keitimo. Norime žinoti visą žaidėjų progresą ar stagnaciją, o tada matyti, kaip viskas keičiasi“, – pasakojo „Žalgirio“ jaunimo komandos fizinio rengimo treneris Domantas Tautkus.

Pasak specialisto, atliekant tokius testus yra labai svarbus tęstinumas ir reguliarus testų atlikimas tiems patiems krepšininkams.

„Kadangi daug metų tai darome, dabar jau galime gautus rezultatus palyginti su pasisekusių žaidėjų rezultatais. Kai Rokas Jokubaitis klausdavo, kiek bėga ir šoka Lukas Lekavičius, aš to atsakyti negalėdavau. Tačiau jeigu dabartiniai žaidėjai klausia, kokie buvo R.Jokubaičio duomenys, tuos skaičius mes jau turime. Tai motyvuoja žaidėjus“, – svarstė trenerių štabo narys.

Motyvacijos siekti kiek įmanoma geresnių rezultatų patiems „Žalgirio“ sistemos auklėtiniams taip pat netrūko – konkurencija, noras ir didžiulės pastangos leido pasiekti solidžių rezultatų.

„Smagu kažkiek atkartoti „NBA Draft Combine“ ir pasilygiuoti į geriausius pasaulio sportininkus. Buvo testų, kuriuose pasirodžiau silpniau, bet yra ir vietų, kuriose patobulėjau. Kaip bebūtų, svarbiausia geros formos būti jau prasidėjus sezonui“, – sakė šešiolikmetis Mantas Laurenčikas.

Sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) jaunieji žalgiriečiai pradėjo 6 pergalėmis iš eilės, o artimiausias rungtynes spalio 29 d. kauniečiai namuose (Naglio g. 4a, Kaunas) žais su Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipa.

Komentarai