„Žalgiris-2“ pasitinka naują sezoną – atjaunėjusi sudėtis ir dvikova su principiniu varžovu 0

Praėjusiame sezone Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionais tapę Kauno „Žalgirio“ dubleriai verčia naują komandos istorijos puslapį ir su gerokai atjaunėjusia sudėtimi pasitinka 2023–2024 m. sezoną.

Jaunųjų žalgiriečių pirmajame sezono išbandyme ketvirtadienį „Žalgirio“ treniruočių centre (Naglio g. 4A) laukia akistata su principiniais varžovais – Vilniaus „Ryto-2“ krepšininkais.

Dar prieš prasidedant naujajam NKL sezonui su „Žalgiris TV“ įspūdžiais dalijosi į čempionų titulą praėjusiame sezone komandą atvedęs vyriausiasis treneris Vytautas Pliauga ir šviežiai „Žalgiris-2“ kapitonu paskirtas Dominykas Butka.

„Sezoną pasitinkame su nerimu, su atjaunėjusiu kolektyvu. Kiekvienais metais kiekvienam žaidėjui reikia pasitempti – kaip ir visiems mums. Laukia labai įdomus metas, – tvirtino V.Pliauga.

Tarpsezoniu „Žalgiris-2“ marškinėlius išaugo ir studijuoti JAV arba į profesionalius klubus išvyko 2022–2023 m. sezono lyderiai: Motiejus Krivas, Kajus Kublickas, Gytis Nemeikša ir Liutauras Lelevičius.

Prie komandos iš Regionų krepšinio lygos (RKL) ekipos prisijungė pirmus epizodinius žingsnius NKL čempionate jau spėję žengti arba dar žengsiantys: Mantas Laurenčikas, Vytautas Žygas, Justas Stonkus, Dovydas Buika ir Nedas Raupelis.

„Sudėtis yra pasikeitusi kaip ir kiekvienais metais, bet mūsų stiprybės išlieka komandiškumas, lyderystė, profesionalus darbas. Tokios vertybės, kurias stengiamės jiems įskiepyti. Pasitempti ir augti kiekvienoje treniruotėje. Gerinti savo žaidimą rungtynės po rungtynių“, – tikino V.Pliauga.

„Pasikeitė nemažai žaidėjų, pasipildėme naujais jaunais žaidėjais. Jie yra labai stropūs, labai nori dirbti. Stengiasi įsiklausyti į visus trenerio nurodymus, visas pastabas. Manau, viskas bus gerai“, – apie pasikeitusią komandos sudėtį atsiliepė ir Dominykas Butka.

Du jaunųjų žalgiriečių žaidėjai – Dovydas Butka ir Nedas Montvila – šį tarpsezonį spėjo pasitreniruoti su Kauno „Žalgirio“ vyrų komanda ir sužaisti keliose ikisezoninėse žalgiriečių rungtynėse. V.Pliaugos teigimu, perspektyvūs jaunuoliai treniruotėse su vyresniais kolegomis dirba gerai.

„Mūsų stiprybė yra visa komanda, visas kolektyvas. Nenorėčiau išskirti kurio nors iš žaidėjų, labai džiaugiuosi dėl jų. Kad jie turi galimybę būti su pagrindine komanda, pats stebėjau treniruotes ir buvau labai patenkintas, kaip jie ten dirba. Kaip treniruojasi su mumis. Aišku, jie ten įgauna daugiau patirties, čia jie gali ją realizuoti. Turi daugiau pasitikėjimo savimi“, – aiškino treneris.

Rūbinėje Dominykas Butka kapitono raištį perėmė iš studijuoti JAV išvykusio G.Nemeikšos. Atidavęs pagarbą buvusiam kapitonui, naujasis tikisi, kad tinkamai mokėsi iš praėjusio sezono NKL finalo ketverto MVP.

„Tikiuosi, kad nereikės rūbinėje pakelti balso ir visi draugiškai sutarsime vienas su kitais. Gytis Nemeikša buvo tikrai geras kapitonas, yra tikrai daug ko iš jo pasimokyti. Stengsiuosi tai padaryti tiek rūbinėje, tiek aikštelėje“, – teigė jaunasis žalgirietis.

Simboliška, kad naująjį sezoną „Žalgiris-2“ pradės su kita dublerių komanda – „Rytu-2“. Principinė dvikova jau dabar kelia sirgalių susidomėjimą. Kapitono D.Butkos teigimu, svarbiausia sezono pradžios susitikime išlaikyti šaltas galvas.

„Iš pradžių tikiuosi, kad komanda nepasiduos spaudimui, vis tiek pirmos sezono rungtynės, sezono startas. Tikiuosi, aišku, pergalės, bet žiūrėsime į viską kėlinys po kėlinio“, – kalbėjo žaidėjas.

„Žalgiris-2“ rungtynės su Vilniaus „Ryto-2“ komanda įvyks spalio 5 d., ketvirtadienį, „Žalgirio“ treniruočių centre (Naglio g. 4A). Bilietus galima įsigyti čia.

Komentarai