Dviženklį pranašumą iššvaistę jaunieji žalgiriečiai baigė sezoną 14

Kauno „Žalgiris-2“ baigė pasirodymą „7bet-NKL“ čempionate. Lemiamose aštuntfinalio rungtynėse Vytauto Pliaugos auklėtiniai namuose nusileido Kretingos „Kretingos“ krepšininkams 83:87 (21:25, 23:17, 21:13, 18:32) bei pralaimėjo seriją 1-2.

„Kretinga“ ketvirtfinalyje iki 3 pergalių susitiks su antrąją vietą reguliariajame sezone užėmusiais „Telšiais“.

Tiek žalgiriečių, tiek kretingiškių sirgalių gausiai pripildytose tribūnose kauniečius palaikė nemažai ir pagrindinės „Žalgirio“ komandos narių.

Susitikimą sėkmingiau pradėjo šeimininkai, kurie nusvėrė svarstykles į savo pusę pirmajam kėliniui einant į pabaigą (21:14), tačiau antrajame geresnį žaidimą jau demonstravo kretingiškiai (21:27).

Abiejų komandų statistiniai rodikliai itin atkaklioje pirmoje mačo pusėje buvo panašūs. Nors kauniečiai prasčiau metė baudų metimus (11 iš 20), bet prieš keliaujant į rūbinę sugebėjo išsiveržti į priekį – 44:42.

Trečiajame ketvirtyje „Žalgirio“ dubleriai pradėjo periminėti iniciatyvą į savo rankas ir surengė 11:0 spurtą (60:51), o dviženklę persvarą išlaikė ir prieš lemiamas 10 minučių (65:55).

Įpusėjus paskutiniam kėliniui šeimininkai užtikrintai pirmavo (76:63), tačiau Mindaugas Stašys pabandė atgaivinti „Kretingos“ viltis kovoje dėl pergalės ir pelnė 8 taškus paeiliui (78:71).

Svečių spurtas nesustojo, o likus 2 minutėms, po Manto Ruikio taiklių trijų baudų metimų, „Kretingos“ skirtumas tapo minimalus (78:77).

M.Stašys pridėjo tolimą šūvį ir išlygino rezultatą (80:80), o tiksint paskutinei mačo minutei Rytis Zabita greitoje atakoje išvedė svečius į priekį (80:82).

Po „Žalgirio“ minutės pertraukėlės R.Zabita perėmė kamuolį, o M.Ruikis smeigė ypač svarbų tritaškį pergalės link (80:85).

Kitoje aikštės pusėje Nedas Montvila atsakė tolimu metimu (83:85) ir paliko priešininkams 16 sekundžių.

Po svečių pasitarimo prasižengti iškart nespėję žalgiriečiai išdegino nemažai žaidimo laiko ir likus 3,6 sekundės prie baudų metimo linijos nusiuntė M.Ruikį.

Veterano ranka nedrebėjo ir po tikro trilerio jo baudų metimai įtvirtino kretingiškių triumfą ir bilietą į ketvirtfinalį – 83:87.

Fantastišką spurtą inicijavusio M.Stašio sąskaitoje per 32 minutes buvo 29 taškai (7/13 dvit., 3/5 trit., 6/6 baud.), 4 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai bei 32 naudingumo balai.

M.Ruikis per beveik 31 minutę pridėjo 24 taškus (3/5 dvit., 2/6 trit., 12/13 baud.), 2 atkovotus kamuolius, 8 išprovokuotas pražangas ir 24 efektyvumo balus.

Žalgiriečių gretose geriausias karjeros rungtynes „7bet-NKL“ čempionate sužaidė Nedas Raupelis, kuris per 27 minutes pelnė 16 taškų (5/7 dvit., 1/2 trit., 3/7 baud.), atkovojo 14 kamuolių, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 7 pražangas ir surinko 29 naudingumo balus.

„Žalgiris-2“: Nedas Raupelis (5/7 dvit., 14 atk. kam., 29 naud.) ir Justas Stonkus (2/3 trit., 4 kld.) po 16, Dovydas Butka 14 (3/8 dvit., 2/4 trit., 6 atk. kam.), Matas Vokietaitis ir Mantas Laurenčikas (4/5 dvit.) po 10.

„Kretinga“: Mindaugas Stašys 29 (7/13 dvit., 3/5 trit., 6/6 baud., 6 rez. perd., 32 naud.), Mantas Ruikis 24 (2/6 trit., 12/13 baud.), Edgaras Danys 11 (2/5 trit.), Rytis Zabita (4/10 dvit., 14 atk. kam.) ir Justas Žiubrys (2/4 trit.) po 8.

Komentarai

  1. Aiškiaregis

    Apgailėtinas rezultatas. Žaidimas žemiau plintuso. Pliauga tiesiog nesugebėjo visą sezoną tinkamai vadovauti, tinkamai treniruoti komandą. Pliauga turi atsistatydinti – tai treneris nevykėlis….

  2. :(

    Prastai, prastai jaunimėlis. Bet gal bus pamoka, kad nepadarius darbo iki galo, džiaugtis negalima. Palyginus su praėjusio sezono čempionatas

  3. :(

    Tęsiant komentarą. Palyginus su praėjusio sezono čempioniška komanda, šitai trūksta ir išsiskiriančių talentų ir kas blogiausia, kiaušų. Šitaip subyrės

  4. Aiškeklyniui

    Tu galva išsitrink sofos eksperte.

  5. Trojus

    Pliauga prastas treneris, jo darbo rezultatas nepatenkinamas. Pagal atkrintamųjų ir sezono rezultatus Komanda yra tarp antro aštuntuko apsamanojusių, nurašytų diedų komandų. Tiesiog gėda. Pliauga turi eiti į šilą ožių ganyti, o ne Žalgirio jaunimą treniruoti.

  6. Aldona

    Pliauga eik lauk. PRISIDIRBAI iki ausų.

  7. Vis tik

    Pliauga turi trauktis. Jam sudarytos idealios darbo sąlygos, bet rezultatas riebus šnipštas. Eik lauk, Pliauga!

  8. Darius

    Zalgirio dubleriai reikalingi tam, kad ugdyti zaidejus pagrindinei komandai. Tegu jie pralosia nors Varenai, jei kiekvienais metais paruos bent po viena stipru zaideja. Per daug cia uzsiciklino del uzimamos vietos. Aisku, smagu ir aukstesne vieta, bet svarbiausia yra ugdyti talentus. Treneri bus galima keikti tada, jei is dubleriu nebus ka kviesti i pagrindine komanda.

  9. Varėna

    Prašyčiau suknistuką kažkokį menkystą darių nesityčioti iš Varėnos. Jo komentaras labai primityvus.Tai rodo kažkokio dariaus bukumą.

  10. Darius

    tavo teise rasineti replikas, bet is tavo Varenos niekas nesitycioja. Tiesiog Varena krepsinyje yra nulis. Nors gal ne,Berods Šalenga buvo is Varenos, o daugiau… Taip kad sekmes sporte, vareniški.

  11. Darius

    ps
    kokioje lygoje Varėna turi krepšinio komandą ? Visiška skylė krepšinyje tavo Varėna.

  12. :(

    Siaip tai galetu Kazlauskas su Tuciu pasikviest Pliauga i ta savo podcasta ir aptart dubleriu sezona. Akivaizdu, kad problemu buvo. Ir net ne pats rezultatas galutinis cia svarbiausia, bet zaideju (ne)tobulejimas. Nera ne viena zaidejo, kad galetum durt pirstu ir pasakyt – va, sitas padare rimta pazanga. Nebuvo ne vieno, kuri galetum ivardint kaip komandos lyderi, ne vieno, kuris butu turejes isskirtiniu pasirodymu sezono metu. Nekalbant apie tai, kad jau n metu niekas is dubleriu nepakyla ir neisitvirtina pagrindinej komandoj. Paskutinis toks buvo turbut Jokubaitis. Tai persasi isvada, kad kazkas yra negerai su pacia sistema, kazkas cia neveikia. Butu idomu suzinot, kaip patys jaunimo sistemos zmones (vadovas, treneriai) vertina situacija, ka butu imanoma su turimais ribotais istekliais pakeist, pagerint.

  13. (::

    paskutinis komentaras konkretus , su labai gerais pastebėjimais ir pasiūlymais. O tai kiti , tipo kažkoks Darius, rašo niekus atidarę barščiaėdlą ir svarsto Varėnos problemas, kurių ten tikrai nėra , nes nėra ten krepšinio

  14. Darius

    siaip tai as parasiau lygiai ta pati, ka ir puikusis komentatorius, tik ne kiekvieno proteliui suprasti. Juk aiskiai parasiau, dubleriu komandos pagrindinis tikslas turi buti ne uzimamos aukstesnes vietos, o zaideju paruosimas pagrindinei komandai, ty Žalgiriui. Ir tegu jie pralosia Trakams, Varenai ar Švencionims, bet jei per metus paruos viena zaideja, ju sezonas bus geras, nes tikslas turi buti butent toks, o ne vieta. O dabar zaideju i Zalgiri neparuosia jau keli metai.