Jaunieji žalgiriečiai varžysis Eurolygos jaunimo atrankos turnyre Dubajuje 0

Kauno „Žalgirio“ aštuoniolikmečių komanda jau trečiadienį išvyks į Dubajuje kovo 22–24 dienomis vyksiantį Eurolygos jaunimo atrankos turnyrą. Ten jaunieji žalgiriečiai kovos dėl kelialapio į pagrindinį turnyrą, vyksiantį Eurolygos finalo ketverto metu.

Aštuonių komandų turnyre kauniečiai pateko į B grupę, kurioje susikaus su Bolonijos „Virtus“, Valensijos „Basket“ ir iš talentų sudarytos „Next Generation“ komandomis.

A grupėje varžysis Salonikų „Aris“, Vilerbano ASVEL, Ulmo „ratiopharm“ ir Dubajaus krepšinio akademijos komandos.

Grupių nugalėtojai sekmadienį susitiks atrankos turnyro finale.

Kaip ir pastaraisiais metais, komandai vadovaus „Žalgirio“ dublerių treneris Vytautas Pliauga.

„Viskas yra gerai, esame viskuo patenkinti, viskas pažįstama – į atrankos turnyrą važiuosime jau ne pirmus metus. Svarbiausiabus kovoti, atiduoti visas jėgas ir gerinti žaidimą. Komanda yra kaip kumštis, negalėčiau išskirti nei vieno žaidėjo. Jeigu žaisime komandiškai – viskas bus gerai“, – sakė strategas.

„Žalgirio“ komanda bus sudaryta iš NKL ir RKL rungtyniaujančių krepšininkų, tarp kurių bus ir prestižinėje „Basketball Without Borders“ stovykloje dalyvavęs Mantas Juzėnas.

„Važiuosime nugalėti. Manau, kad svarbiausia bus susitvarkyti su jauduliu ir išlikti viena komanda. Turėjome ne vieną bendrą turnyrą, todėl manau, kad esame susižaidę ir tai mums padės“, – pasakojo M.Juzėnas.

Jam pritarė ir kitas NKL žaidžiantis jaunuolis Dovydas Buika.

„Disciplinos laikymasis ir galvos ant pečių išlaikymas. Nereikia įsivelti į greitą, begalvį varžovų žaidimą. Reikia žaisti lietuvišką, klampų, gynybinį krepšinį“, – svarstė gynėjas.

Pirmąsias rungtynes kovo 22 d., penktadienį, 13.45 val. Lietuvos laiku „Žalgirio“ aštuoniolikmečiai sužais su Bolonijos „Virtus“ ekipa.

Šeštadienį kauniečių laukia du mačai: 7.00 val. su Valensijos „Basket“ ir 18.15 val. su „Next Generation“ krepšininkais.

Kauno „Žalgirio“ sudėtis Eurolygos jaunimo atrankos turnyrui:

Mantas Juzėnas, Avtandilas Bakhtadze, Emilis Prekevičius, Ernas Pakamanis, Kajus Mikalauskas, Jokūbas Rudaitis, Nedas Raupelis, Majus Bulanovas, Dovydas Buika, Mantas Laurenčikas, Arminas Vilkas ir Thomasas Bassongas.

Komentarai