Jaunieji žalgiriečiai Dubajuje penktadienį pradeda kovas Eurolygos jaunių atrankos turnyre 0

Jaunieji Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienio vakarą atvyko į Dubajų, kur penktadienį pradės kovas Eurolygos jaunių atrankos turnyre.

Žalgiriečiai turnyre su dar kitomis 7-iomis komandomis grumsis dėl vienintelio kelialapio į finalinį turnyro etapą, kuris vyks vyrų Eurolygos finalo ketverto metu Berlyne gegužės mėnesį.

Pirmąsias rungtynes vyriausiojo trenerio Vytauto Pliaugos treniruojami jaunieji žalgiriečiai sužais penktadienį 13.45 val. (Lietuvos laiku) su Bolonijos „Virtus“ klubu. Prieš laukiančią akistatą V.Pliauga su „Žalgiris TV“ dalijosi mintimis apie kelionę į Dubajų ir laukiantį iššūkį turnyre.

„Kelionė praėjo sklandžiai. Stambule turėjome 4 valandų pertrauką, per kurią viską susidėliojome. Atvykome naktį, įsikūrėme, nuėjome vėlai miegoti. Šiandien atsikėlėme ir pasidarėme gerą treniruotę. Susidėliojome akcentus, kuriuos naudosime rytoj, žiūrėjome video. Manau, kad esame pasiruošę, – kalbėjo V.Pliauga. – Kadangi pirmas varžovas yra „Virtus“, žinome, kad jie daug keičiasi gynyboje, todėl akcentavome derinius prieš tokią gynybą. Susidėjome akcentus, kaip žaisime, kaip atakuosime, nes tikrai daug varžovų žaidėjų lipa ant lentos, stengiasi atkovoti kamuolį. Tad akcentuojame, kad turime atsitverti savo žaidėją, stabdyti varžovų greitą puolimą.“

Žalgiriečiai B grupėje šeštadienį sužais dar dvejas rungtynes – su bendraamžiais iš Valensijos „Basket“ klubo ir specialiai atrankos turnyrui suburta „Team Dubai“ komanda, kurioje rungtyniaus talentai iš įvairių pasaulio šalių. Kovą dėl vienintelio kelialapio užsitikrins tik A ir B grupių laimėtojai, susitiksiantys atrankos turnyro finale sekmadienį.

V.Pliauga tikisi, kad jo treniruojama Kauno „Žalgirio“ komanda ne tik rodys kovingą krepšinį, bet ir tiksliai išpildys trenerių štabo sumanymus aikštėje.

„Pirma, pastangos, ką tikrai akcentuojame. Noras kovoti. Žaidėjų akys dega. Reikės gal kažkiek tai ir nuraminti, nes visiems mums yra jaudulys turnyro starte. Svarbiausia žaisti savo žaidimą, ką darome ir visą sezoną, – aiškino V.Pliauga. – Akcentuojame ir  kovą dėl kiekvieno kamuolio. Dėl kiekvieno „50 prieš 50 procentų“ kamuolio. Jeigu neatkovotas kamuolys, tai bent jau jis paliestas. Norėčiau ir komandinio žaidimo, kad būtų geras kamuolio judėjimas.“

Rungtynių tiesiogines transliacijas bus galima stebėti Eurolygos „YouTube“ kanale.

Komentarai