Į NCAA persikelsiantį D.Butką treniruos ir buvęs žalgirietis 3

Dar vienas Kauno „Žalgirio“ jaunimo sistemos auklėtinis nusprendė savo karjerą tęsti už Atlanto. Į NCAA lygoje rungtyniaujančią „Pepperdine Waves“ komandą kitą sezoną kelsis 20-metis puolėjas Dovydas Butka.

Šiame sezone D.Butka rungtyniavo su dviguba „7bet-NKL“ ir „Betsafe-LKL“ licencija. „7bet-NKL“ čempionate jis sužaidė 27 rungtynes ir vidutiniškai pelnė po 10,5 taško, atkovojo po 6,3 atšokusio kamuolio ir rinko po 12,7 naudingumo balo per rungtynes.

Puolėjas sulaukė šansų ir pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje, kur „Betsafe-LKL“ čempionate ant parketo pasirodė dvylikoje rungtynių, o Eurolygoje į aikštę žengė tris kartus.

Praėjusį sezoną su „Žalgirio“ dubleriais D.Butka buvo tapęs „7bet-NKL“ čempionu.

204 cm ūgio krepšininką į „Pepperdine“ universitetą pakvietė visai neseniai „Waves“ ekipos vyriausiuoju treneriu tapęs lietuvių kilmės krepšinio specialistas Edas Schillingas.

Jo trenerių štabe bus galima sutikti ir dar vieną puikiai lietuviams pažįstamą veidą. E.Schillingo asistento poziciją užims buvęs žalgirietis Tyusas Edney.

Komentarai

  1. :)

    Rytas pasirasineja sutartis su jaunais talentais, o is Zalgirio talentai bega i NCAA :D

  2. LOL

    Eiktu sau kokia iẓ̌valga :)

  3. Vycka to :)

    nebejuokink, gal norėtum kurį nors iš tų „talentų“ Ryto matyti Žalgiryje? o gal norėtum, kad tie į NCAA išvykę žalgiriniai būtų tiesiog skolinami kitiems LKL klubams ir sulauktų Lelevičiaus likimo? Butka net jaunimo rinktinėje atrodė labai vidutiniškai, Ryto tie pasirašyti talentai net ir to nepasiekė