NKL pirmenybėse – sugrįžęs M.Rubštavičius ir trečioji pergalė iš eilės 0

Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) rungtynėse rezultatu 71:68 (17:19, 19:9, 21:17, 14:23) įveikė „Šilutės“ komandą ir iškovojo trečią pergalę iš eilės.

Dvikovą „Šilutės“ krepšininkai pradėjo pelnydami septynis taškus be atsako, tačiau netrukus žalgiriečiai rezultatą išlygino – 11:11.  Dviem taškais pasižymėjo Nedas Montvila, Ugnius Jaruševičius galingai įdėjo iš viršaus, o kėlinuką prasiveržimu užbaigė Titas Sargiūnas – 17:19.

Antrąjį kėlinį taikliu metimu iš po krepšio taip pat pradėjo T.Sargiūnas, šešis taškus surinko U.Jaruševičius, Liutauras Lelevičius taikliai metė iš toli, o greitose atakose keturis taškus surinko Dominykas Butka – 32:25. Per likusį kėlinio laiką po du taškus dar įsirašė T.Sargiūnas ir į aikštelę po 2 mėnesių pertraukos sugrįžęs Mantas Rubštavičius, o žalgiriečiai pirmavo – 36:28.

Po pertraukos tolimą bombą paleido L.Lelevičius, U.Jaruševičius realizavo du baudų metimus, M.Rubštavičius sėkmingai sužaidė nugara į krepšį, o po šešių G.Nemeikšos taškų pranašumas išaugo iki dviženklio – 49:38. Greitoje atakoje du taškus įsirašė M.Rubštavičius, keturis taškus iš eilės būdamas baudos aikštelėje įvertė M.Krivas, o kėlinį su sirena taikliu metimu iš vidutinio nuotolio uždarė T.Sargiūnas – 57:45.

Lemiamame ketvirtyje keturis taškus iš eilės įsirašė U.Jaruševičius, Dominykas Butka realizavo vieną baudos metimą, tačiau persvara ištirpo – 62:62. Tada iš po krepšio taikliai metė G.Nemeikša, U.Jaruševičius įdėjo iš viršaus, o M.Krivas pataisė netaiklų komandos draugo metimą – 68:64. „Šilutė“ vėl lygino rezultatą, bet varžovų klaidą gynyboje dėjimu pavertė M.Krivas, vėliau įmetęs ir baudos metimą bei padėjęs apsiginti nuo paskutinio šeimininkų antpuolio – 71:68.

„Žalgiris-2“: U.Jaruševičius 16 (6 atk. kam.), Dominykas Butka 12 (7 atk. kam.), G.Nemeikša 10, M.Krivas 9, T.Sargiūnas 8 (9 rez. perd., 2 per. kam.), L.Lelevičius 6 (5 atk. kam.), M.Rubštavičius 6, N.Montvila 4, K.Kublickas 0, Dovydas Butka 0, E.Bartninkas 0, M.Tamulevičius 0.

„Šilutė“: V.Vasylius 21 (6 atk. kam.), R.Mačiulis 11 (5 atk. kam., 4 per. kam.), I.Sylla 9.

Komentarai