„Žalgiris-2“ nutraukė trijų pralaimėjimų seriją 0

Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda nutraukė trijų pralaimėjimų seriją Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybėse. Jaunieji žalgiriečiai Kaune rezultatu 82:55 (19:18, 20:6, 24:17, 19:14) įveikė „Kretingos“ komandą.

Keturis taškus įsirašė Gytis Nemeikša, o po dvitaškį pataikė Motiejus Krivas, Dominykas Stenionis, Dovydas Butka ir Liutauras Lelevičius – 12:11. Tada varžovai spurtavo ir jau buvo priekyje, tačiau kėlinuką kauniečiai sėkmingai užbaigė dėka keturių Manto Rubštavičiaus taškų ir D.Stenionio tolimo metimo – 19:18.

Antrame ketvirtyje Kauno komandos krepšininkai supančiojo varžovus savo gynybos gniaužtuose ir leido pelnyti vos šešis taškus, o patys įgijo dviženklį pranašumą. Du baudų metimus sumetė M.Rubštavičius, po du taškus įsirašė D.Stenionis ir L.Lelevičius, o M.Krivas pasižymėjo aštuoniais – 33:22. Prieš pat pertrauką po du taškus pridėjo L.Lelevičius, Nedas Montvila ir M.Rubštavičius – 39:24.

Po pertraukos tas pats M.Rubštavičius pelnė keturis taškus paeiliui, dvitaškį realizavo L.Lelevičius, iš toli kartą taikliai atakavo Dominykas Butka, o D.Stenionis pataikė du tritaškius iš eilės – 54:32. Dvitaškiu pasižymėjo Dovydas Butka, N.Montvila įdėjo iš viršaus ir smeigė tritaškį, o U.Jaruševičius sumetė du baudų metimus – 63:41.

Keturiais taškais paskutinį ketvirtį pradėjo U.Jaruševičius, sėkmingai po krepšiu prasiveržė Joshua Bonga, o M.Krivas pataikė baudos metimą – 70:48. Tašką baudos metimu pridėjo G.Nemeikša, reidus po krepšiu surengė M.Rubštavičius, Dominykas Butka ir D.Stenionis, J.Bonga pataikė iš toli, o savo taškų sąskaitą atsidarė ir Emilis Bartninkas – 82:55.

„Žalgiris-2“: D.Stenionis 15 (6 rez. perd.), M.Rubštavičius 14, M.Krivas 11 (8 atk. kam.), L.Lelevičius 8 (5 atk. kam.), N.Montvila 7, U.Jaruševičius 6, G.Nemeikša 5 (5 atk. kam.), J.Bonga 5, Dominykas Butka 5, Dovydas Butka 4, E.Bartninkas 2, M.Repšys 0.

„Kretinga“: E.Žilius 15, D.Matutis 10.

Komentarai