UEFA Futsal Čempionų lygai artėjant: kaip anksčiau sekėsi „Kauno Žalgirio“ ekipai? 1

Spalio 25-28 dienomis „Kauno Žalgirio“ salės futbolo komanda Kauno sporto halėje varžysis UEFA Futsal Čempionų lygos pagrindiniame etape ir kovos dėl vietos tarp 16 geriausių Europos futsal komandų.

Kauniečiai Čempionų lygoje Lietuvai atstovaus jau septintus metus iš eilės. Pagrindiniame turnyro etape „Kauno Žalgiris“ varžysis su Suomijos „Kampuksen Dynamo“, Kosovo „Prishtina 01“ bei Limasolio „AEL“ futsal komandomis. Šešias atkaklias kovas, dėl vietos tarp 16 geriausių Europos ekipų, kiekvienas norintis galės išvysti Kauno Sporto halėje.

„Kauno Žalgiris“ UEFA Futsal Čempionų lygoje Lietuvai atstovauti pradėjo dar 2017-2018 metų sezone. Tada komanda dar buvo žinoma „Vyčio“ vardu, savo debiutinį sezoną pradėjo preliminariame etape, tačiau į sekantį etapą nepateko.

2018-2019 metais Čempionų lyga ekipai buvo įsimintinesnė. Kelionę preliminariame etape pradėję Lietuvos čempionai jį sėkmingai įveikė, pagrindiniame etape „Vyčio“ komanda iškovojo 3 pergales ir tada ekipa pirmąkart pateko tarp 16 geriausių Europos futsal ekipų, taip pat gavo teisę Elitinį lygos etapą organizuoti Lietuvoje.

Kitais metais, 2019-2020 metų Čempionų lygoje ekipa vėl tapo savo grupės šeimininke ir pagrindinio etapo kovas organizavo Jonavoje, tačiau į kitą etapą nepateko. 

2020-2021 metų Čempionų lygos kovos, dėl tuo metu pasaulyje vykusios pandemijos vyko kiek kitokiu formatu. Kiekviename etape rungtynės buvo sužaidžiamos po vieną kartą. „Vyčio“ ekipa savo kovas pradėjo preliminariame etape, kurį vėl surengė Jonavos arenoje. Kauniečiai įveikę savo varžovus, pateko į pagrindinį etapą, kuriame iškovota pergalė leido antrą kartą patekti tarp 16 geriausių Europos komandų.

„Kauno Žalgirio“ vardu ekipa savo kovas pradėjo 2021-2022 metų UEFA Futsal Čempionų lygoje. „Žalgirio“ arenoje organizavę pagrindinį etapą šeimininkai į Elitinį etapą nepateko. 

Prienų arenoje „Kauno Žalgirio“ klubas organizavo ir 2022-2023 metų Čempionų lygos pagrindinio etapo kovas. Nors Elitinio etapo ekipa nepasiekė ir tąkart, iki to trūko labai nedaug.

Įdomu tai, kad ir praėjusiame sezone Dentinho komandai teko susitikti su „Kampuksen Dynamo“, kurią žalgiriečiai įveikė rezultatu 7:0.

Būtent su šia Suomijos ekipa „Kauno Žalgirio“ komanda kovos ir šių metų UEFA Futsal Čempionų lygos pagrindinio etapo metu, kuris vyks Kauno sporto halėje.

Spalio 25-26 d. kauniečiai susirungs su Limasolio „AEL“ ir Kosovo „Prishtina 01“ ekipomis. Dvikova su „Kampuksen Dynamo“ komanda įvyks spalio 28 d.

Kiekvienas norintysis jau gali įsigyti bilietus ir išvysti tiek „Kauno Žalgirio“ ekipos dvikovas, tiek viso pagrindinio etapo turnyro kovas Kauno Sporto halėje. 

Bilietas į kiekvienos dienos rungtynes perkant atskirai kainuoja 10 eurų, taip pat yra galimybė įsigyti viso turnyro abonementą.

Norintys sutaupyti ir pamatyti visas turnyro rungtynes, gali įsigyti 3 dienų abonementą, kurio kaina vos 20 eurų. Su abonementu salės futbolo sirgaliai galės patekti į visas šešerias rungtynes – kiekvieną dieną vyks po dvi dvikovas. Tą padaryti galima paspaudus čia.

Komentarai

  1. 1

    555