T. Bučma prieš dvikovą su „Radviliškio“ ekipa: „Iš aikštės tikimės išeiti kaip nugalėtojai“ 2

„Kauno Žalgirio“ salės futbolo komanda sugrįžusi į Lietuvos čempionato dvikovas ir susigrąžinusi pirmąją vietą turnyro lentelėje, toliau tęsia čempionato kovas. Lapkričio 10 d., 14 val., žalgiriečiai išvykoje Radviliškyje susitiks su SŠPC „Radviliškis“ ekipos futbolininkais.

Šio sezono pradžioje „Kauno Žalgirio“ ekipa apgynė Lietuvos Futsal Supertaurę, pradėjo kovas Futsal A lygoje ir rungtyniavo UEFA Futsal Čempionų lygos pagrindinio etapo dvikovose. Ilgametis „Kauno Žalgirio“ žaidėjas Tomas Bučma kalbėjo, kad komandai sezono pradžia buvo tikrai intensyvi.

„Per kelis mėnesius sužaidėme nemažai rungtynių. Komandoje turime daug vienodo pajėgumo futbolininkų, todėl rungtynių metu galime dažniau keisti žaidėjus, o tai padeda ekipai išlaikyti aukštą intensyvumo lygį ir pasiekti daugiau rezultatyvių pergalių“, – sakė žalgirietis.

Po šešių Futsal A lygos turų „Kauno Žalgirio“ ekipa užima pirmąją vietą turnyrinėje lentelėje su 38 įmuštais įvarčiais ir tik 2 praleistais. Tiesa, kauniečiai šalies čempionate kol kas yra sužaidę tik penkerias rungtynes – 5-tojo turo rungtynės buvo nukeltos dėl komandos dalyvavimo Čempionų lygos pagrindiniame etape. 

„Čempionų lyga mums baigėsi ne taip, kaip norėjome, tad komandos nuotaikos buvo tikrai nekokios. Sugrįžti į Lietuvos čempionatą nebuvo lengva psichologiškai, bet sužaidėm pirmąsias rungtynes su „Bruklino“ ekipa, išnaudojome savo progas, laimėjome rungtynes rezultatu 6:1 ir susigrąžinome pirmą vietą“, – apie praėjusio turo rungtynes kalbėjo T. Bučma. 

Šio šeštadienio žalgiriečių 7-ojo turo varžovai, „Radviliškio“ komandos futbolininkai, šiuo metu užima 7-tą vietą Lietuvos čempionate. Komandai sezono pradžia nebuvo labai gera – per šešis turus komanda iškovojo tik 2 pergales.

„Manau, kad šios dvikovos metu „Radviliškio“ ekipa žais labiau gynybinį žaidimą ir stengsis išeiti į greitas atakas. Iš savo pusės stengsimės žaisti tokį žaidimą, kaip visada ir iš aikštės tikimės išeiti kaip nugalėtojai“, – apie artėjančią dvikovą kalbėjo T. Bučma.

Pasak ilgamečio ekipos žaidėjo, ruošdamiesi savaitgalio rungtynėms Radviliškyje, „Kauno Žalgirio“ futbolininkai treniruočių metu orientuojasi į savo komandinį žaidimą: „Nenuvertinam savo būsimų varžovų, bet manau, esame profesionalesnė komanda, daug treniruojamės ir turime daugiau pranašumų aikštėje“.

Šį sezoną „Kauno Žalgirio“ ekipoje rungtyniauja ir 3 jaunieji žaidėjai. Nojus Žitkauskas taikliu įvarčių į priešininkų vartus ekipai pasižymėjo dar pirmųjų sezono rungtynių metu. Dvikovoje su „Bruklino“ ekipa daugiau žaidybinio laiko aikštėje gavo ir ekipos jaunieji broliai Ugnius ir Gustas Zenkovai. 

„Mūsų ekipos jaunimas tikrai labai stengiasi ir sunkiai dirba per kiekvieną treniruotę. Kiekvienas iš jų laukia savo šanso rungtynių metu išbėgti į aikštę ir prisijungti prie komandos žaidimo. Ugnius ir Gustas praėjusių rungtynių metu sulaukė savo šanso ir juo neblogai pasinaudojo. Visi komandoje stengiamės prisidėti prie jaunimo tobulėjimo ir augimo bei džiaugiamės jų pažanga“, – kalbėjo T. Bučma.

Komentarai

  1. 1

    555

  2. 1

    1′“