G. Zenkovas: „Dvikovos metu bandysime diktuoti savo žaidimą“ 2

Įpusėjus Futsal A lygai, „Kauno Žalgirio“ salės futbolininkai ruošiasi dar vienai reguliariojo sezono dvikovai. Lapkričio 21 d., 19:30 val., išvykoje Kėdainiuose žalgiriečiai susirungs su šių metų lygos debiutante „Kėdainiai United“ ekipa.

„Kauno Žalgiris“ šiuo metu yra lygos turnyrinės lentelės viršuje ir šalies čempionate neturi sau lygių: žalgiriečiai savo sąskaitoje turi 60 įmuštų įvarčių ir vos 5 praleistus. Kėdainių futbolininkai, Futsal A lygoje rungtyniaujantys pirmąjį sezoną, šiuo metu užima 6 vietą turnyro lentelėje.

Jaunasis „Kauno Žalgirio“ futbolininkas Gustas Zenkovas pasakojo, kad artėjančiose rungtynėse prieš „Kėdainiai United“ ekipą, komanda stengsis išpildyti tai, ką kiekvieną dieną šlifuoja treniruotėse.

„Manau, kad iš Kėdainių komandos galime tikėtis kietos kovos, didelio intensyvumo ir galbūt kiek chaotiško futbolo. Tai nauja lygos komanda, patirtimi ir susižaidimu prieš juos tikrai pirmaujame, todėl dvikovos metu bandysime diktuoti savo žaidimą ir žaisti pagal trenerio nurodymus“, – mintimis apie artėjančią dvikovą dalinosi G. Zenkovas.

Trečiąjį sezoną šalies čempionų gretose rungtyniaujantis G. Zenkovas pasakojo, kad prie Kauno ekipos prisijungė būdamas naujoku salės futbole. Iki tol jaunasis futbolininkas buvo „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos auklėtinis.

„Pamenu, kuomet prisijungiau prie ekipos, buvo nedrąsu treniruotis su komanda, kurią prieš kelias savaites stebėjau „Žalgirio“ arenoje žaidžiančia Čempionų lygos dvikovoje prieš „Barcelona“ ekipą. Bet tada komanda mane priėmė svetingai ir santykiai tiek su komandos draugais, tiek su treneriu štabu nuo to laiko vis tvirtėja“, – pasakojo G. Zenkovas.

„Kauno Žalgirio“ ekipai atsisveikinus su dviem komandos legionieriais, vis daugiau žaidybinio laiko aikštėje gauna ir jaunieji komandos futbolininkai. Pasak G. Zenkovo, komanda padėjo žengti pirmuosius žingsnius salės futbole, todėl vaikinas džiaugiasi, kad vis dažniau sulaukia šanso išmėginti savo jėgas aikštėje rungtynių metu.

„Būdamas šios komandos dalimi, kiekvieną dieną turiu galimybę stebėti ir mokytis iš geriausių salės futbolininkų šalyje. Su kiekvienu sezonu jaučiu, kad po truputį augu kaip salės futbolininkas. Labai smagu, kad pastaruoju metu, vis dažniau galiu pasirodyti aikštėje su komandos draugais. Savaime aišku, kad vien per treniruotes visko neišmoksiu ir labai svarbu yra įgauti žaidybinės patirties rungtynių metu“, – svarst G. Zenkovas.

Šį sezoną kauniečių ekipos gretose rungtyniauja ir Ugnius Zenkovas. G. Zenkovas kalbėjo, kad tiek futbole, tiek kasdieniam gyvenime tarp jo ir Ugniaus jaučiasi broliška konkurencija, bet su broliu vienas kitą stengiasi visada palaikyti. 

„Ugniui prisijungus prie „Kauno Žalgirio“ ekipos, tai tikriausiai pirmas kartas, kai turime šansą žaisti aikštėje kartu. Asmeniškai man, tai tikrai labai smagu ir malonu aikštėje būti su broliu ir tuo pačiu, kuomet rungtyniaujame kartu, kyla didesnė motyvacija pasirodyti kuo geriau“, – sakė jaunasis žalgirietis.

Komentarai

  1. 1

    555

  2. 1

    CRNLPO3r