Futsal vartininkas Jordanas: „Turime atlikti tai, ko prašo treneriai“ 0

„Kauno Žalgirio“ futsal ekipos laukia dar vienos reguliariojo sezono rungtynės išvykoje. Gruodžio 7 d., 20 val., Jonavos sporto arenoje susitiks lygos lyderiai „Kauno Žalgirio“ ir Jonavos „Vikingų“ futbolininkai.

Pasak „Kauno Žalgirio“ ekipos vartininko, brazilo Jordano, kiekvienoms rungtynėms ekipos futbolininkai ruošiasi atsižvelgiant į tai, su kokia priešininkų komanda jiems teks susirungti.

„Prieš kiekvienas rungtynes ne tik sunkiai dirbame treniruočių metu, bet ir studijuojame savo būsimų varžovų žaidimo stilių. Labai svarbu, kad rungtynių metu atliktume tai, ko reikalauja treneriai, pasitikėtume vienas kitu aikštėje ir patys savimi. Mūsų komandos trenerių štabas visada puikiai paruošia mus laukiančiam iššūkiui, intensyviai treniruojamės ir sulaukiame mums reikiamos pagalbos prieš artėjančias dvikovas“, – kalbėjo žalgiriečių vartininkas.

Kauno ekipa šiuo metu užima pirmąją vietą turnyro lentelėje su 27 taškais, 78 įmuštais įvarčiais ir 7 praleistais. Jonaviečių ekipa šiuo metu užima antrą vietą lygoje.

„Kauno Žalgirio“ ekipa su Jonavos „Vikingais“ žais jau antrąsias šio sezono rungtynes. Pirmojo susitikimo metu Lieutvos čempionai laimėjo rezultatu 8:0.

„Mūsų pirmoji pergalė prieš jonaviečius tikrai suteikia dar daugiau pasitikėjimo žaisti prieš juos. Tačiau suprantame, kad kiekvienos sezono rungtynės yra svarbios. Žinome, koks iššūkis mūsų laukia artėjančiose rungtynėse su „Vikingais“ ir esu tikras, kad jei žaisime taip, kaip prašo mūsų treneris, mūsų pasirodymas bus toks pat puikus, kaip ir pirmasis prieš šią ekipą“, – sakė Jordanas.

29-erių brazilas prie „Kauno Žalgirio“ ekipos prisijungė šio sezono pradžioje. Iki tol, Jordanas žaidė įvairiuose Brazilijos salės futbolo klubuose, o prisitaikyti žalgiriečių gretose, pasak žaidėjo, padėjo trenerio dėmesys ir komandos draugai.

„Treniruočių metu Dentinho išanalizuoja kiekvieno iš mūsų individualias savybes ir išgauna iš mūsų geriausius rezultatus. Jis turi daug strategijų, kaip padėti tobulinti mano žaidimo būdą ir tas skatina eiti pirmyn. Manau, kad puikų bendravimą aikštėje turi pradėti būtent vartininkas, koordinuoti gynybą viso žaidimo metu. Mano, kaip žaidėjo charakteristika aikštėje buvo puikiai priimta komandos draugų, o sujungus mūsų visų žaidybines savybes kartu, manau, kad tampame puikia komanda“, – apie prisijungimą prie komandos pasakojo Jordanas.

Šio sezono metu Jordanas dažnai saugo ne tik savo komandos vartus, bet ir stengiasi padėti komandos draugams žaidimu kojomis. Žalgirietis pasakojo, kad tokį savo žaidimo stilių naudoja jau nuo vartininko karjeros pradžios, bet žaidimo koja įgyvendinimas visada priklauso nuo motyvacijos.

„Puikus bendravimas su treneriu ir komandos draugais man suteikia daugiau pasitikėjimo jungtis prie komandos žaidimu kojomis. Ši komanda suteikia man laisvę žaisti taip, kaip noriu ir leidžia aikštėje išnaudoti viską, ką turiu savyje, kaip žaidėjas. Neabejotinai buvimas „Kauno Žalgirio“ ekipoje dar labiau padėjo pagerinti savo žaidimo aikštėje gebėjimus“, – kalbėjo Jordanas.

Šį sezoną „Kauno Žalgirio“ ekipos gretose rungtyniauja trys vartininkai: Jordanas, ilgametis ekipos vartininkas Ernestas Macenis ir Vilius Leibenka. Pasak ekipos naujoko, nors ir tenka dalintis žaidybiniu laiku aikštėje saugant vartus, tačiau jie visi kartu stengiasi padėti vienas kitam įgyti jėgų ir pasitikėjimo savimi.

„Su Ernestu ir Viliumi kasdien sunkiai dirbame kartu, jie yra puikūs vartininkai ir tikrai daug išmokstu žaisdamas su jais. Šį sezoną mūsų treneris Arsenijus Buinickis mums stipriai padeda. Jis kasdien mus stumia į priekį ir dirba su mumis, kad išgautų viską, ką savyje turime geriausio. Man pasirengimas rungtynėms yra kasdienis darbas praktikoje, stengiuosi kasdien tobulinti savo įgūdžius individualiai ir protiškai, o treneris bei komandos vartininkai labai prisideda prie to“, – pasakojo žalgirietis.

Komentarai