Dentinho: „Mano komanda turi būti visada pasiruošusi“ 0

„Kauno Žalgirio“ salės futbolininkai šeštadienį sužais pirmąsias 2024 metų rungtynes. Sausio 6 d., 13 val., Naujojoje Akmenėje kauniečiai susitiks su „Akmenės krašto“ futbolininkais.

Praėjusius kalendorinius metus „Kauno Žalgirio“ ekipa užbaigė dvikova su Mažeikių „VIP“ komanda. Rungtynėse žalgiriečiai iškovojo 12-ąją reguliaraus sezono pergalę, taip užsitvirtindami pirmąją vietą lygos turnyro lentelėje.

„Esame komanda, kuri visada stengiasi žaisti atakuojantį futsalą, norime, kad mūsų sirgaliams būtų malonu mus stebėti. Visada stengiamės išlaikyti pusiausvyrą tarp atakuojančio žaidimo ir geros gynybos. Sunkiai treniruojamės, kad gerai žaistume rungtynių metu. Mano komanda turi būti visada pasiruošusi bet kokioms rungtynėms, o jų pasiruošimas atsispindi rezultatuose“, – kalbėjo „Kauno Žalgirio“ vyriausiasis treneris Dentinho.

Savaitgalį komandos laukia 13-tojo reguliaraus sezono turo rungtynės. Dvikovoje „Kauno Žalgiris“ susitiks su šiuo metu trečią vietą užimančiais „Akmenės krašto“ futbolininkais. Žalgiriečių strategas pasakojo, kad gruodžio mėnesį teko keisti savo įprastą rutiną, bet dabar komanda grįžta prie intensyvaus treniruočių grafiko ir stengsis išlaikyti savo pozicijas.

„Visada sakau, kad kiekvienos rungtynės turi savo istoriją. Šeštadienio rungtynės mūsų komandai bus sunkios, bet tai yra rungtynės, kurios parodo žalgiriečių jėgą. Keliausime į Naująją Akmenę laimėti, gerbiame savo varžovus, bet mes visada žaisime savo žaidimą“, – apie artėjančias rungtynes sakė brazilas.

Pasak Dentinho, 12 pergalių serijos ir stiprios sezono pradžios pagrindinis aspektas yra komandos žaidėjų atsidavimas aikštėje ir treniruočių metu. Tačiau, pasak trenerio, norint turėti stiprią komandą ir gerus rezultatus, komandoje turi būti užtikrinta gera žaidėjų tarpusavio chemija.

„Kartais komanda turi gerus žaidėjus, bet neturi geros komandos. Būna ir taip, kad komandoje turi žaidėjus, kurie geriau žaidžia individualiai ir tokius, kuriems geriau sekasi grupėje. Trenerio darbas padaryti taip, kad kiekvienas žaidėjas būtų pasiruošęs padėti savo komandai, išnaudoti kiekvieno futbolininko stipriausias savybes ir sujungti jas kartu, taip užmezgant žaidėjų tarpusavio ryšį. Treneris turi žinoti, kada panaudoti savo žaidėją, žinoti, kada jie yra geriausios formos, todėl stiprios treniruotės suteikia daug idėjų artėjančių rungtynių strategijoms“,  – apie trenerio darbą kalbėjo Dentinho.

Komentarai