U.Zenkovas: „Komandoje jaučiasi didelė konkurencija“ 0

„Kauno Žalgirio“ salės futbolo komanda ruošiasi dar vienam reguliaraus sezono susitikimui namų aikštėje. Sausio 13 d., 19 val., Kauno sporto halėje žalgiriečiai susirungs su šiuo metu penktą vietą turnyro lentelėje užimančia Mažeikių VIP ekipa.

Vos prieš kelias savaites sužaistose pirmose sezono rungtynėse su VIP komanda, „Kauno Žalgirio“ futbolininkai rezultatu 6:4 iškovojo pergalę prieš mažeikiškius. 

Pasak „Kauno Žalgirio“ jaunuolio Ugniaus Zenkovo, ekipa šeštadienio dvikovai, kaip ir kiekvienoms rungtynėms, ruošiasi stipriai ir kovoje sieks pergalės. 

„Mūsų komanda pasižymi didele žaidėjų rotacija, aukštu žaidimo tempu ir kovingumu bei geru žaidimu vienas prieš vieną. Tokios būtų mūsų žaidėjų stiprybės prieš Mažeikių VIP. Manau, kad iš varžovų sulauksime didelio kovingumo ir noro laimėti prieš mus, bet mes tikrai atsakysime jiems tuo pačiu“, – apie artėjančias rungtynes kalbėjo žalgirietis.

Šį sezoną prie „Kauno Žalgirio“ prisijungęs U. Zenkovas šiuo metu yra jauniausias ekipos žaidėjas. Prieš prisijungiant prie Kauno komandos, 16-metis futbolininkas rungtyniavo lauko futbolo komandose, todėl, pasak Ugniaus, prisitaikyti prie salės futbolo prireikė laiko.

„Įsilieti į komandos gretas nebuvo sunku. Nuo pat pirmų treniruočių jaučiausi kaip komandos dalis ir jaučiau palaikymą iš komandos draugų ir trenerių, kas palengvino mano startą futsale ir padėjo priprasti prie žaidimo stiliaus. Aišku, ekipoje jaučiasi konkurencija, tiek aš ir kiti jaunesni žaidėjai, tiek vyresni komandos žaidėjai aikštėje norime pasirodyti kuo geriau ir dažniau, tas, manau, ir sukuria didelę konkurenciją“, – kalbėjo U. Zenkovas.

„Kauno Žalgirio“ gretose Ugnius rungtyniauja kartu su savo broliu Gustu, kuris ekipos gretose žaidžia jau trečiąjį sezoną. Pasak jaunojo žalgiriečio, su vyresniuoju broliu ryšys už aikštės ribų visada buvo labai geras, tačiau žaidimas vienoje komandoje jį tik dar labiau sustiprino.

„Su Gustu kartu pradėjome lankyti futbolą, todėl dabar vėl kartu treniruotis ir žaisti vienoje aikštėje yra labai geras jausmas. Buvimas vienoje komandoje su broliu suteikia dar didesnės motyvacijos tobulėti. Tarp mūsų yra draugiška konkurencija ir vienas kitam padedame būti kuo geresniais žaidėjais“, – apie žaidimą su broliu kalbėjo U. Zenkovas.

Komentarai