V.Leibenka: „Su konkurencija susitvarkyti lengva tada, kai ji yra sportinė“ 0

Reguliariajam sezonui artėjant link pabaigos, „Kauno Žalgirio“ salės futbolo komanda sužais dar vienerias rungtynes namų aikštėje. Sausio 28 d., 19 val., Kauno sporto halėje žalgiriečiai susirungs su šiuo metu šeštą vietą turnyro lentelėje užimančia ŠSPC „Radviliškis“ ekipa.

Praėjusio turo metu, iškovota pergalė prieš „Bruklino“ ekipą rezultatu 6:1, „Kauno Žalgirio“ komandai garantavo pirmąją vietą reguliariajame sezone. Su turimais 42 taškais, kauniečiai tapo vienvaldžiais reguliaraus sezono lyderiais ir užsitikrino vietą TopSport futsal A lygos atkrintamosiose.

Pirmųjų rungtynių su „Radviliškio“ ekipa metu, „Kauno Žalgirio“ salės futbolininkai iškovojo pergalę rezultatu 8:1. Pasak jauniausio komandos vartininko Viliaus Leibenkos, prieš sekmadienio rungtynės ekipa neleidžia sau atsipalaiduoti.

„Rungtynėms visada ruošiamės intensyviai, šio savaitgalio rungtynės tikrai ne išimtis. Iš „Radviliškio“ ekipos artėjančio susitikimo metu tikimės geros, stiprios kovos, kurią norime laimėti. Pirmųjų rungtynių metu rezultatas galima sakyti buvo „į vienus vartus“, bet atsipalaiduoti prieš artėjančią dvikovą tikrai negalime“, – apie savaitgalio rungtynes kalbėjo žalgirietis.

Trečiąjį sezoną Kaune rungtyniaujantis 20-metis V.Leibenka kalbėjo, kad „Kauno Žalgirio“ ekipa per šiuos metus jam suteikė ne tik gerų emocijų ir džiaugsmo, bet leido tobulėti ir augti kaip vartininkui.

„Tikrai jaučiu savo kaip vartininko augimą, vis tik komandoje tenka treniruotis su pačiais geriausiais. Gaunamą laiką aikštėje labai vertinu ir stengiuosi jį išnaudoti kuo geriau prisidėdamas prie komandos žaidimo. Aikštėje visada stengiuosi įrodyti treneriams, kad esu vertas žaisti joje“, – kalbėjo žalgirietis.

Kauniečių vartus šį sezoną saugo ir ilgametis ekipos žaidėjas Ernestas Macenis bei šio sezono naujokas Jordanas. Pasak V.Leibenkos, vyresnieji komandos vartininkai prisideda prie jaunojo žaidėjo tobulėjimo, tačiau tarp jų jaučiasi ir sportinė konkurencija.

„Konkurencija tarp vartininkų tikrai jaučiasi, bet tarpusavyje mes puikiai sutariame. Jie mane daug ko išmoko, pataria, kai kažką darau blogai ir tai labai vertinu. Asmeniškai man, tikrai tenka pasitempti ir stengtis būti kuo geresniu bei niekada neatsipalaiduoti. Manau, kad su konkurencija susitvarkyti lengva, kai ji yra sportinė ir jos pagalba padedame vieni kitiems augti“, – sakė V.Leibenka.

Komentarai