E.Macenis: „Noro laimėti prieš „Kauno Žalgirį“ niekam netrūksta“ 0

„Kauno Žalgirio“ salės futbolininkų laukia prieš paskutinės reguliariojo sezono rungtynės išvykoje. Vasario 1 d., 20:30 val., Vilniaus kolegijos sporto salėje kauniečių ekipa susirungs su paskutinę vietą turnyro lentelėje užimančiais VGTU „Vilkų“ futbolininkais.

Praeitą savaitgalį, žalgiriečiai namų aikštėje užtikrintu rezultatu 10:0 išplėšė pergalę iš ŠSPC „Radviliškis“ komandos. Pasak „Kauno Žalgirio“ vartininko Ernesto Macenio, tokį rezultatą šios dvikovos metu lėmė gera žaidėjų koncentracija viso žaidimo metu ir komandos nusiteikimas rungtynėms.

„Artėja svarbiausios sezono rungtynės, todėl rimtai ruošiamės prieš susitinkant su kiekvienu varžovu. Visada akcentuojame, kad kiekvienose rungtynėse negalime praleisti įvarčių. Dvikovoje su radviliškiečiais tai pavyko padaryti, stengsimės tai pakartoti ir artėjančiose rungtynėse“, – kalbėjo žalgirietis.

Pirmose sezono rungtynėse su VGTU „Vilkų“ ekipa, „Kauno Žalgirio“ salės futbolininkai užsitikrino sau pergalę rezultatu 14:2. Pastarosios rungtynės žalgiriečiams buvo rezultatyviausia reguliariojo sezono dvikova šį sezoną. 

Pasak E. Macenio, komandos žaidimo strategija ir filosofija per daug nesiskiria ruošiantis kiekvienoms rungtynėms, o komandos treneris turi savo žaidimo braižą, kurio ekipa visada laikosi.

„Ketvirtadienį iš VGTU „Vilkų“ komandos tikimės geros kovos. Varžovai žais savo namuose, o žinome, kad čia šį komanda visada surenka pajėgiausius savo žaidėjus. Nors šio sezono metu „Vilkų“ ekipai ne taip gerai sekasi, bet noro laimėti prieš „Kauno Žalgirį“ niekam netrūksta, todėl artėjančios dvikovos metu turėsime būti susikoncentravę“, – apie artėjančias rungtynes kalbėjo E. Macenis.

Ilgametis „Kauno Žalgirio“ vartininkas pasakojo, kad ekipa visas varžovų komandas prieš rungtynes analizuoja neatsižvelgiant į jų vietą turnyrinėje lentelėje. Pasak E. Macenio, kiekviena komanda turi savų pliusų ir minusų, todėl prieš rungtynes yra analizuojami varžovų žaidėjai ir komandų standartai. 

Po 16-likos sužaistų reguliariojo sezono turų, „Kauno Žalgirio“ ekipa turi praleidusi vos 19 įvarčių. Pasak komandos vartų sargo, toks nedidelis praleistų įvarčių skaičius yra ne tik vartininkų, bet ir aikštės žaidėjų nuopelnas, kurie „atlieka nuostabų darbą besiginant“.

„Šį sezoną, trenerių įtaka mūsų rezultatams taip pat yra didelė. Trenerių štabas mums parengia gerą žaidybinį planą, kiekvienas žinome savo vietas ir ką turime daryti gynyboje. Šiemet ekipoje turime ir vartininkų trenerį, kuris turi savų įžvalgų apie žaidimą ir padeda mums vartininkams tobulėti“, – pasakojo E. Macenis.

Komentarai