„Kauno Žalgirio“ laukia paskutinė reguliaraus sezono dvikova 0

„Kauno Žalgirio“ salės futbolininkai savaitgalį sužais paskutines reguliaraus sezono rungtynes. Vasario 11 d., 19 val., žalgiriečiai Kauno sporto halėje susirungs su „Kėdainiai United“ ekipa.

TopSport futsal A lygos reguliariame sezone „Kauno Žalgirio“ ekipa jau kuris laikas turi užsitvirtinus pirmąją vietą. Su 48 taškais, 16 pergalių ir vos 1 pralaimėjimu kauniečių ekipa tapo šių metų reguliaraus sezono nugalėtojais.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje, „Kauno Žalgirio“ ekipa rezultatu 6:0 iškovojo pergalę prieš „Kėdainiai United“ futbolininkus. Paskutinės reguliaraus sezono rungtynės kėdainiškių ekipai dar turi įtakos jų galutinei pozicijai, todėl pasak kauniečių ekipos kapitono Justino Zagursko, komandos susitiks „ne šiaip pasivaikščiojimui“.

„Nusiteikimas savaitgalio rungtynėms kaip visada geras ir kovingas. Einame į aikštę kovoti tik dėl pergalės, pademonstruoti savo dar geresnį žaidimą nei praeitose rungtynėse. Tai visada išlieka mūsų pagrindiniu tikslu. Laukiam sunkios kovos, varžovams paskutinis turas dar daug ką lemia, todėl manau, kad jie atiduos visas savo jėgas šios dvikovos metu“, – kalbėjo komandos kapitonas.

„Kauno Žalgirio“ vartininkas Ernestas Macenis pasakojo, kad kiekvienų rungtynių metu be galo svarbus yra žaidėjų tarpusavio supratimas, be kurio būtų sunku rungtyniauti prieš kitas ekipas.

„Kartais galima pastebėti, kad aikštėje žaidėjai nesusitaria, kokį standartą darys, tačiau visi puikiai žino vieni kitų veiksmus. Užtenka vos akies krašteliu pamatyti, kad esi laisvas ir visada gausi perdavimą iš komandos draugo. Tokioje komandoje žaisti yra vienas malonumas“, – apie komandinį žaidimą kalbėjo vartininkas. 

E. Macenis pasakojo, kad kiekvienų pergalingų rungtynių svarbi dalis yra gera komunikacija tarp vartininkų ir aikštės žaidėjų. Norint išvengti klaidų ir varžovų įvarčių, pasak E. Macenio, aikštėje vartininkas neturi kalbėti per daug ir sakyti tik tai, kas padėtų komandai žaidimo metu.

„Vartininkai geriausiai mato aikštę ir turi padėti komandos draugams patariant, kur atsistoti, kur yra jų varžovas, ar žaidėjas turi pagalbą ir panašiai. Jei šauksi nesvarbią informaciją, kuri gali pakenkti gynybai ir žaidimui, gali prarasti pasitikėjimą iš komandos draugų, o tada gali atsirasti ir klaidų ir  nepageidaujamų klaidų“, – apie vartininko darbą kalbėjo žalgirietis.

Sekmadienį, Kauno sporto halėje žalgiriečių laukia paskutinės reguliaraus sezono rungtynės, kurių metu komanda lauks savo sirgalių palaikymo.

„Sirgaliai visada mus veda į priekį. Paskutiniu metu rungtynėse jų būna vis daugiau, matom, kad esam įdomesni žmonėms. Manau, kad tie geri komandiniai rezultatai duoda tą impulsą, kad sirgaliai ateitų. Visada labai laukiam savo sirgalių palaikymo ir norim, kad jų kuo daugiau susirinktų mus palaikyti Kauno sporto halėje!“, – apie palaikymą kalbėjo J. Zagurskas.

Komentarai