Dentinho: „Nugalėtojo vardas nėra vien tik pergalės aikštėje“ 0

„Kauno Žalgirio“ salės futbolo ekipa pergalingai užbaigė 2023/2024 metų sezoną ir aštuntą kartą iš eilės tapo Lietuvos futsal čempionais. Šio sezono metu komanda aikštėje demonstravo nepriekaištingą žaidimą, iškovojo 31 pergalę, 2 rungtynes sužaidė lygiosiomis ir patyrė vos 1 pralaimėjimą.

„Kauno Žalgirio“ vyriausiasis treneris Dentinho kalbėjo, kad tai buvo neįtikėtinas sezonas ekipai. Žalgiriečiai ne tik apgynė Lietuvos čempionų titulą, bet iškovojo LFF Futsal taurę, o sezono pradžioje laimėjo ir LFF Futsal Supertaurę.

„Sezono eigoje komandai teko atsisveikinti su keliais legionieriais, todėl kitiems žaidėjams teko didesnė atsakomybė dvikovų metu. Nepaisant netekčių, mano komanda dieną po dienos augo kartu. Šie vaikinai kiekvieną dieną treniravosi, atidavė visas savo jėgas, o rungtynių rezultatai ir laimėti titulai atspindi jų visas sezono pastangas“, – apie sezoną pasakojo žalgiriečių strategas.

„Kauno Žalgiris“ šio sezono metu rungtyniavo ir UEFA Futsal Čempionų lygoje. Pagrindiniame etape kauniečių ekipa įveikė Limasolio komanda, o dvikovos su Kosovos ir Suomijos ekipomis žaliai baltiems baigėsi lygiosiomis. Savo grupėje „Kauno Žalgiris“ užėmė antrąją vietą, o to neužteko, kad ekipa toliau rungtyniautų Čempionų lygos elitiniame etape.

„Kauno Žalgirio“ ekipą treneris Dentinho link sezono čempionų titulo veda jau trečią sezoną. Pasak trenerio, per šiuos metus ekipa tobulėjo ir dabar žaidėjai supranta, kaip turi žaisti komanda atstovaujanti „Kauno Žalgirio“ vardui.

„Nepaisant žaidėjų tobulėjimo, tikiu, kad visada yra ką tobulinti dar labiau. Tikiu savo žaidimo planu ir strategija, bet salės futbolas vystosi labai greitai ir turi prie jo prisitaikyti. Kas dieną turime mokytis ir tobulėti kartu su futsalu. Kas mums šiemet pavyko labai gerai, naujame sezone gali neveikti, todėl turime mokėti prisitaikyti prie visų situacijų ir tobulėti dieną iš dienos“, – apie salės futbolą kalbėjo žaliai baltų strategas.

Užsiminus apie naują sezoną ir jo tikslus, „Kauno Žalgirio“ treneris kalbėjo, kad dabar svarbiausia yra surinkti komandą: „Dabar ekipoje turime gerus žaidėjus, kuriuos norime išlaikyti savo gretose. Tad stengsimės pasilikti kuo daugiau dabartinių savo žaidėjų, o tada kibsime į darbus ieškant trūkstamos komandos dalies, kuri atitiktų „Kauno Žalgirio“ idėją ir padėtų klubui išlikti nugalėtojais“.

Šio sezono TopSport Futsal A lygos finalo serijoje iki trijų pergalių žalgiriečiai rungtyniavo su Jonavos „Vikingų“ ekipa. Po trijų užtikrintų laimėjimų „Kauno Žalgirio“ futsal komanda aštuntą kartą iš eilės apgynė šalies čempionų titulą. 

Futsal A lygos 2023/2024 metų geriausiu vartininku buvo išrinktas „Kauno Žalgirio“ legionierius Jordanas. Šio sezono geriausiu žaidėju buvo pripažintas ilgametis žaliai baltų futbolininkas Albertas Voskunovičius.

„Komanda jau buvo nugalėtojai, kai prisijungiau prie jų prieš tris metus. Bet nugalėtojo vardas nėra vien tik pergalės aikštėje. Tai geras, disciplinuotas žaidimas, pastangos siekiant tobulėjimo, o svarbiausia – pagarba savo varžovams. Su šiais dalykais tampame nugalėtojais, kurie turi privilegiją vilkėti „Kauno Žalgirio“ marškinėlius. Labai didžiuojuosi galėdamas dirbti su šia komanda“, – paskutinėmis mintimis po sezono dalinosi Dentinho.

Komentarai