Zalgiris lost to Barcelona on the road in a thriller 14

In a high-scoring showdown that went down to the final seconds, FC Barcelona Lassa grabbed its third consecutive win by downing Zalgiris Kaunas 92:86 at Palau Blaugrana on Thursday. Barcelona improved to 4-2, while Zalgiris dropped to 1-5.

Tyrese Rice led the winners with 20 points of which 18 came in the second half. Petteri Koponen added 16, Sasha Vezenkov 12, Marcus Eriksson scored a EuroLeague career-high 11 points, Ante Tomic contributed 10 and Joey Dorsey posted 9 points, 10 rebounds and 2 blocks for Barcelona.

Brock Motum led Zalgiris with a EuroLeague career-high 26 points on 7-of-7 two-point shooting and 4-of-5 on three-pointers. Paulius Jankunas added 12 points, Antanas Kavaliauskas had 10 while Augusto Lima posted 7 points, 8 rebounds and 6 assists.

Tomic got Barcelona going, following a layup with a mid-range jumper in a 6:0 opening run. Kavaliauskas stepped up with back-to-back layups, but Tomic and Rice kept the hosts way ahead, 9:4. Renaldas Seibutis and Jankunas nailed consecutive jumpers, but Eriksson struck from downtown and got help from Dorsey and Vezenkov to keep Barcelona ahead, 16:12, after 10 minutes.

Vezenkov buried a corner triple early in the second quarter, but Lima and Arturas Milaknis kept Zalgiris within 19:16. Koponen hit a floater and Dorsey added a put-back layup, but Zalgiris found a go-to guy in Jankunas, who kept his team within 28:26. Motum took over with 7 quick points and free throws by Leo Westermann gave Zalgiris its first lead, 33:35. A three-pointer by Brad Oleson fixed the halftime score at 36:35.

A layup by Lima put Zalgiris back ahead, 39:40, soon after the break. Rice and an outstanding Eriksson rescued Barcelona, making the guests call timeout at 48:45. Lima scored again and a three-pointer by Kevin Pangos provided another lead change, 48:50. Eriksson and Tomic fueled a 7:0 run that gave the hosts a 55:52 edge. Rice stepped up for Barcelona once Zalgiris entered the foul penalty, an acrobatic alley-oop layup by Oleson and a three-point play by Tomic gave the hosts fresh air, 65:56, before Lekavicius beat the third quarter buzzer with a midcourt shot.

Rice and Koponen kept Barcelona way ahead, 71:64, early in the fourth quarter. Dorsey scored down low to make it a double-digit game, 78:68, with less than six minutes left. Motum tried to change things with back-to-back triples and a backdoor layup that made it a three-point game, 80:77. Vezenkov and Rice stepped up in crunch time for an 86:79 lead in the next-to-last minute, but Edgaras Ulanovas and Kavaliauskas still brought Zalgiris back in the game, 88:86. Rice and Dorsey hit free throws to seal the outcome down the stretch.

Comments

  1. Ro

    Runktynės buvo geros, tačiau nepasisekė. O dėl nesekmės galima kaltinti tik trenerį. Visai nesuprantamas jo sprendimas vietoj Luko laikyti Pangosą kuriam ketvirtam kėliny visiškai nesisekė.

  2. Ro

    Ir vėl pradėjo lysti visokie ryto nevispročiai.

  3. nesamonė

    Kam tas Pangosas antroj rungtyniu pusėj? Tiktai bėdų pridarė.

  4. Darius

    Ir mes iseidami is baro keikem Jaska uz tai, kad vietoke Luko 4 keliny laike Pangosa. Beje, o Molakni dar kas nors vadina snaiperiu ?

  5. Vava

    Žalgirio fanai turi organizuotis ir kažką daryti su VSB komentatoriais. Rungtynes komentuoja du ryškūs Ryto fanai, bandantys apsimesti, jog palaiko Žalgirį, tačiau niekada nematantys tendencingo teisėjavimo, apie kurį jau prabilo ir Jasikevičius. Atvirkščiai, jie nuolat “analizuoja”, kad teisėjai galėtų ir dar blogiau teisėjauti Žalgiriui, jie dar per geri Žalgiriui. Negi Lietuvoje nebus galima pažiūrėti rungtynių, kurias komentuos tikrai Žalgirį ir širdimi palaikantis komentatorius(iai)? Aš jau rašiau apie tai į VSB, bet gal gali prisidėt ir kiti labiau organizuotai.

  6. Darius

    Rungtynes komentuoja Vaidas Čeponis, komentatorius, kuris nebijo kritikuoti ir supranta bei mato žaidimą, o ne vien turnyrinę lentelę kaip kad vienas istorikas. Be to, komentuoti rungtynes ir pastebėti gynybos sistemas, taktikos variantus yra sunku. Kur kas sužingsniavo, prasižengė ar neprasižengė mato visi. Čeponis mato daugiau, nes pats yra žaidęs ir ne tik mokyklos fizinio salėje kaip kai kurie kiti komentatoriai. Dėl manęs, tai tegu Čeponis ir toliau komentuoja. Tegu rėžia, kad Seibutis atakose akių į krepšį nepakelia, o jei meta, pataiko 1 iš 5, Milo taikiklis nusimušęs jau prieš 2 metus, o Pangos yra išsigandęs. Jei kam nepatinka tiesa, išsijunkite garsą.

  7. del

    komentatoriu tai nepastebejau vakar kad kazkaip neigiamai butu kalbama apie zalgiri, del seibucio manau kad zaide naudingai tik kad puolime zmogus prarades visus savo igudzius, gaila, mano nuomone jei taip butu zaide namuose butume tureje jau tris pergales, bet kazkodel namuose zaide blankiai

  8. Hyper

    Žymiai geriau komentuoja angliškai Euroleague TV. Ir profesionaliau ir bešališkiau. O Viasat Baltic nežinau, reikėtų keisti, anksčiau Čeponis ir Pačėsą buvo atsivedęs komentuoti Žalgirio.

  9. Vava

    Gerai, pavyzdžiai. Du kartus teisėjai įskaitė Žalgirio metimus, kai Barsos žaidėjai numušė kamuolius besileidžiančius į krepšį. Abiem atvejais jie abu svarstė, kad teisėjai galėjo ir neįskaityti metimų, o antrą kartą tvirtino, kad tiesiog privalėjo neįskaityti, nors kamuolys buvo numuštas jau nuskrieję nemažą dalį prie pat krepšio ir pagal teisėjavimo logiką toks kamuolys jau tikrai yra pasiekęs aukščiausią tašką. Po to buvo epizodas, kuomet buvo “blokuotas” Kavaliausko metimas. Abu “pasidžiaugė” bloku, tačiau rodant pakartojimą akivaizdžiai matėsi, kad Kavaliauskas gavo per ranką. Abu šiek tiek patylėjo ir toliau tęsė savo “komentavimą lyg niekur nieko. Aišku jie nepastebi, kad svarbiais momentais teisėjai kažkaip labiau palaiko priešininkų komandą ir bet kokias abejotinas situacijas traktuoja dažniausiai tik jų naudai. Bet reikia pripažinti, kad jie tikri profesionalai-apsimetinėtojai, kartais net sugeba ir pasidžiaugti, kai prisimena, jog vis dėlto yra lietuviai, o rungtynes stebi ir Žalgirio fanai…

  10. sas

    su pralaimejimu zalia kurva saunolai taip toliau

  11. to vava

    jie skirtingai nuo taves realiai ivertina situacija.. ir tikrai pastebejimai del teiseju pas juos yra teisingi.. nusimk rozinius akinius kad tik ant Zalgirio stumia

  12. Vidmantas

    Yra tokia statistika:
    2014-15 sezone Žalgiris Eurolygoje laimėjo 10 rungtynių.
    2015-16 sezone Žalgiris Eurolygoje laimėjo 7 rungtynes.
    2016-17 sezonas. Pagal turnyro eigą, galbūt, laimės 4-5 rungtynes. Galbūt…
    Taigi, „progresas“ akivaizdus. Skolos mažėja, biudžetas didėjas, o rezultatai – prastėja.
    Kažkas nesuprantamo. Mistika.
    Galvočiau, kad tai vyr. trenerio ir komandos komplektavimo problemos.

  13. Vidmantai

    Tu asilas ir tiek.

  14. Darius

    Kodėl Vidmantas asilas ? Kaip buvo sukomplektuota komanda pernai metų sezonui ? Tragedija. Kaip šiemet ? Pusė žaidėjų – balastas aikštelėje, o algos kosminės.