„Žalgiris“ rekordiniu skirtumu sutriuškino „Rytą“ 1

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Betsafe–LKL“ čempionate rekordiniu skirtumu sutriuškino Vilniaus „Ryto“ komandą. Martino Schillerio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje laimėjo rezultatu 92:45 (23:11, 22:11, 27:11, 20:12).

Rungtynėms Lietuvos čempionai neregistravo Joffrey Lauvergne, o Augustine‘as Rubitas nuo atsarginių žaidėjų suolo nepakilo.

Pirmuosius „Žalgirio“ taškus vidutinio nuotolio metimu pelnė Marius Grigonis, kuris po nesportinės varžovo pražangos surinko dar keturis taškus iš eilės. Greitoje atakoje galingai iš viršaus įdėjo Martinas Gebenas, o Rokas Jokubaitis sumetė du baudų metimus –  10:4. Šešis taškus iš eilės surinko Lukas Lekavičius, iš po krepšio pataikė Marekas Blaževičius ir Paulius Jankūnas, o paskutinė „Žalgirio“ ataka baigėsi taikliu tolimu L.Lekavičiaus metimu – 23:11.

Prasidėjus antram kėliniui iš vidutinio nuotolio pataikė P.Jankūnas, dar vieną dvitaškį pridėjo L.Lekavičius,  R.Jokubaitis pataikė iš toli, o M.Gebenas vėl pasižymėjo greitoje atakoje – 32:12. Du baudų metimus realizavo R.Jokubaitis, po jo perdavimo iš viršaus galingai įdėjo M.Gebenas, o Karolis Lukošiūnas pataikė iš toli – 39:20. Kėlinio pabaigoje tolimus metimus pataikė Artūras Milaknis ir Thomasas Walkupas, o komandas skyrė daugiau nei dvidešimt taškų – 45:22.

Po pertraukos T.Walkupas smeigė tritaškį, penkis taškus iš eilės surinko Nigelas Hayesas, iš viršaus įdėjo M.Gebenas, o M.Grigonis pridėjo šešis taškus – 63:24. Dvitaškį pataikė L.Lekavičius, keturis taškus iš eilės surinko M.Blaževičius, o kėlinuką taikliu tolimu metimu uždarė A.Milaknis – 72:33.

Tas pats A.Milaknis tritaškiu pradėjo paskutinį ketvirtį, aštrius reidus po krepšiu surengė L.Lekavičius ir R.Jokubaitis, o M.Blaževičius pataikė du baudų metimus – 81:40. Eilinį savo dvitaškį pataikė L.Lekavičius, po varžovų krepšiu kamuolį atkovojo ir taškais pasižymėjo P.Jankūnas, po dvitaškį pridėjo R.Jokubaitis ir M.Blaževičius, o rungtynes tritaškiu uždarė N.Hayesas – 92:45.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 17 (4 rez. perd.), M.Grigonis 14, R.Jokubaitis 11 (6 rez. perd.), M.Blaževičius 10 (6 atk. kam., 3 blk.),  A.Milaknis 9, M.Gebenas 8 (7 atk. kam.), N.Hayesas 8 ( atk. kam.), P.Jankūnas 6 (9 atk. kam.), T.Walkupas 6, K.Lukošiūnas 3, S.Vasturia 0.

„Rytas“: M.Echodas 10, D.Bičkauskis 9, G.Radzevičius 6, M.Girdžiūnas 6.

Komentarai

  1. kaunas

    zali jega