„Žalgiris“ ketvirtus metus iš eilės triumfavo KMT turnyre (VIDEO) 8

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtus metus iš eilės iškovojo Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) trofėjų. Kazio Maksvyčio auklėtiniai finale rezultatu 81:77 (26:17, 14:16, 15:23, 26:21) įveikė Jonavos „CBet“ ekipą.

Dviem lengvais taškais iš po krepšio finalą atidarė Ignas Brazdeikis, Lukas Lekavičius taikliai metė iš toli, Edgaras Ulanovas realizavo keturis baudų metimus, o Rolandas Šmitas įmetė dvitaškį – 11:2. Po du taškus įsirašė I.Brazdeikis ir Laurynas Birutis, po keturis taškus pridėjo E.Ulanovas ir Tomas Dimša, o Arnas Butkevičius greitoje atakoje įvertė dvitaškį su varžovo pražanga – 26:17.

A.Butkevičius įdėjo iš viršaus, įmetė du dvitaškius, realizavo du baudų metimus ir buvo vienintelis žalgirietis rinkęs taškus per penkias antrojo kėlinio minutes – 34:24. L.Lekavičius tris taškus surinko stovėdamas prie baudų metimo linijos, E.Ulanovas įdėjo iš viršaus, o kėlinio pabaigoje tašką įsirašė T.Dimša – 40:33.

E.Ulanovas pasižymėjo penkiais taškais iš eilės, bet per penkias minutes turėto pranašumo beveik neliko – 45:43. Kevarriusas Hayesas realizavo du baudų metimus ir įmetė iš po krepšio, netikslų komandos draugo metimą pataisė Achille Polonara, R.Šmitas ir I.Brazdeikis neklydo mesdami nuo baudų metimo linijos, tačiau jau teko vytis varžovus – 55:56.

Dvitaškius sumetė L.Birutis ir E.Ulanovas, A.Butkevičius įmetė dvitaškį ir baudos metimą, o L.Lekavičius surinko keturis taškus – 67:62. Po du taškus įsirašė R.Šmitas ir A.Butkevičius, T.Dimša įmetė baudos metimą, penkis taškus surinko E.Ulanovas, o pergalę taikliais baudų metimais įtvirtino R.Šmitas – 81:77.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 22 (5 atk. kam.), A.Butkevičius 17 (7 atk. kam.), R.Šmitas 10, L.Lekavičius 10 (2 per. kam.), I.Brazdeikis 6, T.Dimša 6, L.Birutis 4 (7 atk. kam.), K.Hayesas 4 (2 blk.), A.Polonara 2 (2 per. kam.), D.Giedraitis 0.

„CBet“: E.Šeškus 17, G.Watsonas 15, J.Garrettas 13.

Komentarai

  1. 709

    Su pirmu titulu si sezona!

  2. Darius

    tikrai nesitikejau tokiu geru rungtyniu is Jonavos puses, todel pagarba jiems uz kova ir sveikinimai Zalgiriui ! Titulas titulu, bet is kokios megeju lygos jie istrauke Giedraiti ?

  3. Hyper

    Congrats !

  4. Aha

    Šiaip ir pasidžiaugt galėtų tutulą laimėję, nes apdovanojimai labai jau nykiai atrodė. O ir fanai ten atvykę nelabai supratau ką ten veikė, nei vienos skanduotės nebuvo girdėt.

  5. Sveikinimai

    Iskovojus taure, bet pats zaidimas tai… Jei, anot Kazio, Jonava sugeba pastatyt Zalgiri i nepatogias situacijas ir privercia zaist ne savo zaidima, o ne atvirksciai, tai tiesiog truksta zodziu. Juk cia Jonava, su visa pagarba. Jonava su 7 zaideju rotacija, kurie tikrai nera Eurolygos lygio. Labai niuriai nuteike sitos rungtynes kovos del Eurolygos astuoneto atzvilgiu. Ir taip ta situacija nera gera, zinant, kad pries beveik visus pagrindinius konkurentus neturim pranasumo, bet dar ir komandos rodomas zaidimas tikejimo neprideda. Anyway, sveikinimai padarius tai, ka ir privalejo padaryt, gal kazkiek nastos bus nusimesta nuo peciu, ivykdzius pirma sezono tiksla. Ir zinoma, didziausi sveikinimai Kaziui, pagaliau laimejus savo pirma trofeju su Zalgiriu ir apskritai vyru krepsinyje.

  6. .

    ko jiem dziaugtis jei patys mato kad zaidimas nei kiek nepagerejes, tokia jonava ant +15 turejo nunest. gerai kad butke su luku rodo atsigavimo zenklus, ‘naujokai’ deja ir toliau tusti

  7. vaizdelis

    nebuvo geras, nors tur but reikia pasidziaugti titulu ir kad plytos patyre toki fiasko, bet kad zaidimas buvo tik momentais normalus, gerai kad pusei lietuviu rupejo tas titulas , kita puse ir legionas giliai padejo ant to turnyro ir zaidzia tik eurolygoj, nors ir eurloygoj ne visi. Piusas buvo tame kad pagaliau treneris suprato ka reiskia Lukosiuna isleisti prie tokias komandas kaip kabelis ir jonava . TOdel ir neleido. Bet dar lieka labai daug klausimu giedraiciui, kuris yra tik 50% pernykscio lygio , net veidas jo pasikeites , ant tiek zmogus neranda savo vietos komandoj. Na ir komplimentai Jonavai su 10 – 20 kartu mazesniu biudzetu visem sparde uzpakali grandams, bravo!

  8. Giedraiti

    Kas del Giedraicio reikejo skolinti Giedraiti pries sezona jokios naudos nedave turnyre LKL tai LKL uztaiko viena kita tritaski tai sunkiai isipaiso