Lietuvos čempionate – „Žalgirio“ pergalė prieš „Šiaulius“ 12

Kauno „Žalgirio“ (9-1) krepšininkai iškovojo devintą pergalę šio sezono „Betsafe-LKL“ čempionate. Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 89:74 (16:15, 29:20, 22:28, 22:11) įveikė „Šiaulių“ (1-9) ekipą.

Jau pirmosios atakos metu Lukas Lekavičius pakabino kamuolį Laurynui Biručiui, du reidus po krepšiu surengė Nazas Mitrou-Longas, o Danielius Lavrinovičius pataikė iš toli – 9:8. Brady Manekas dvi atakas iš eilės užbaigė dėjimais iš viršaus, o kėlinio pabaigoje rezultatą vėl persvėrė taiklus Tomo Dimšos tritaškis – 16:15.

Keturis baudų metimus realizavo Kevarriusas Hayesas, Dovydas Giedraitis pasižymėjo dviem taikliais dvitaškiais, o N.Mitrou-Longas pataikė iš toli – 27:19. D.Lavrinovičius atliko galingą dėjimą per varžovą, du taškus su varžovo pražanga pelnė ir tritaškį smeigė Lukas Lekavičius, po dvitaškį įmetė Dovydas Butka ir N.Mitrou-Longas, L.Birutis surinko keturis taškus, o pirmą rungtynių pusę dviejų taškų vertės metimu užbaigė L.Lekavičius – 45:35.

Po pertraukos pirmųjų šeimininkų taškų, kuriuos tritaškiu pelnė N.Mitrou-Longas, teko laukti beveik tris minute (48:44). Po penkis taškus tuomet pelnė Edgaras Ulanovas ir B.Manekas, o dar devyniais pasižymėjo L.Lekavičius – 67:63.

Šešis taškus surinko T.Dimša, iš toli du kartus taikliai atakavo D.Lavrinovičius ir kauniečiai vėl turėjo dviženklį pranašumą – 79:66. Du taškus įsirašė D.Giedraitis, D.Lavrinovičius pataikė dar du  tritaškius, o B.Manekas įmetė dar du taškus ir įtvirtino pergalę – 89:74.

„Žalgiris“: D.Lavrinovičius 17 (5/10 trit.), L.Lekavičius 17 (5 rez. perd.), N.Mitrou-Longas 12 (4 rez. perd.), B.Manekas 11, T.Dimša 9, D.Giedraitis 6 (3 per. kam.), L.Birutis 6 (2 per. kam.), E.Ulanovas 5, K.Hayesas 4 (2 per. kam.), D.Butka 2, A.Butkevičius 0.

„Šiauliai“: P.Danusevičius 24, T.Pavelka 14, L.Thorpe 11, E.Stankevičius 11.

Komentarai

  1. 709

    Su pergale. D.Butka ne 0,o 2tsk.

  2. q

    gal longui jau ieskoma komanda?

  3. Darius

    Mitrolongas vel 3 keliny buvo pastatytas izaidineti kamuoli ir to rezultatas buvo 0:9 Zalgirio nenaudai. Tik tada Moksvytis isleido Lekaviciu ir reikalai atakoje pajudejo. Klausimas kodel visi kaltina Mitrolonga, jei jis negali zaisti toje pozicijoje ir tai aisku visiems, isskyrus Maksvyti ?

  4. Longas

    Nemazai pramete laisvas tritaskiu taip mesdamas butu ir 18 20 tasku sumetes bet vistiek daugiau zaide neprireike Evanso

  5. Dariau

    Nustok žliumbti

  6. Trumpai

    Reik dět Šarui kontrakta, jai jis sutinka. Nes žaidimas regresuoja,

  7. longo

    kontraktas yra kosminis pagal duodama nauda , cia belieka tik prarasti pinigus, bet zalgiris tai neblogai sugeba.

  8. Nelabai Trumpai

    Longas ira visiškai kvailas žaidějas, jo tas dyrbtinas užsivedimas ir strapaliojimas, vaizduojama povyza kad viskas gerai, aš čia viska kontruoliuoju…Apskritai varo iš proto, jo tas apsimetinejimas tipo viskas ok. Visi mato, mušta korta, věliau manau bus dar blogiau. Turiu omeni ji tuojau praděs nušvilpiněti

  9. A G

    du stabdziai, longas ir didysis treneris

  10. Darius

    idomu tai, kad Mitrolongas geriausias karjeros rungtynes suzaide butent pries Kauno Zalgiri pernai ir matyt todel krito i aki vadybai. Vidutiniskas zaidejas, jau metuose, todel labai jau nenuslifuosi ir nepatobulinsi, bet ko ji Moskvytis vis kisa zaisti izaideju ? Net jei pastatytu centru, blogiau nebutu. Kas liecia prota, o ka Brazdeikis lose protingiau ? Pasiziuriu ka jis dabar zaidzia pas Bardzoka, tai vienintelis iskrites is komandos ir zaidzia atskirai nuo visu. Megsta gaves kamuoli nutraukti derinius ir lauzti vienas, tik jei Zalgiryje sitas dar praeidavo, tai ten jis jau nera kazkokia gviazda ir trina suola.

  11. Na

    Brazdeikis – individualistas, ne komandos žmogus. Jis ir „Žalgiryje“, ir rinktinėje mėgdavo veržtis vienas, negalvodamas… Nepritapo komandoje ir, panašu, pats nenorėjo likti „Žalgiryje“. Interviu minėjo, kad nesigaili išėjęs ir neva Graikijoje jaučiasi laimingas. Ne problema, kad Brazdeikis išėjo iš „Žalgirio“, problema, kad išėjo tokiu metu ir komandoje liko skylė. Na, bet tai klaidingų sprendimų, daugiausia vasaros, pasekmės. O Mitrou-Longas atrodo lankstesnis žmogus, stengiasi pritapti, tik, panašu, nežino savo vietos komandoje. Iš didelio noro pasirodyti ir energijos lekia, blaškosi, skuba kuo dažniau mėtyti į krepšį… žodžiu, būti aktyvus. Iš esmės rungtynės su „Šiauliais“ buvo neblogos, turint omenyje dabartinę komandos situaciją. Treneriai paeksperimentavo sudėtimi, leido pailsėti lyderiams, pažaisti jaunimui… Žodžiu, dabar dirbame su tuo, ką turim, t. y. mokame už padarytas klaidas.

  12. Linas

    Panašu,kad websteris nr.2 von…į oly pas brazdeikį