Kauno „Žalgiris“ ketvirtą kartą sezone palaužė Utenos „Juventus“ 16

Tikrą rungtynių maratoną išgyvenantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą „Betsafe–LKL“ čempionate 82:68 (23:20, 20:20, 19:11, 20:17) palaužė Utenos „Juventus“ pasipriešinimą. Tai buvo 28-oji žalgiriečių pergalė per 32 „Betsafe–LKL“ rungtynes.

Rungtynes itin susikaupę pradėjo „Žalgirio“ aukštaūgiai Brandonas Daviesas ir Aaronas White‘as, iš vidutinio nuotolio taiklumą demonstravo Leo Westermannas – 11:6. Po krepšiu karaliavo B.Daviesas, tačiau šlubuojanti gynyba didesnio pranašumo susikurti neleido (17:16). Kėlinio pabaigoje iš vidutinio nuotolio nesuklydo Deonas Thompsonas ir Rokas Jokubaitis, po pirmųjų dešimties minučių leidę pirmauti 23:20.

Antrasis ketvirtis startavo pagal uteniškių scenarijų, tad greitai į tai reaguodamas, pasitarimą šaukė Šarūnas Jasikevičius – 25:28. Po jo du tritaškius vieną po kito suleido Artūras Milaknis, tolimą dvitaškį pridėjo svarstykles į kauniečių pusę 33:28 nusvėręs Antanas Kavaliauskas. Antroje kėlinio dalyje dar du taškus rinko laiku ir vietoje atsiradęs A.Kavaliauskas, žodį tarė Marius Grigonis, Thomaso Walkupo užmestą kamuolį įspūdingu skrydžiu realizavo A.White‘as – 39:33. Prieš didžiąją pertrauką pasižymėjo B.Daviesas, trečią susikurtą progą puolime išnaudojo M.Grigonis, bet pirma rungtynių pusė paliko daug klaustukų, kadangi komandas teskyrė vienas taiklus tolimas šūvis – 43:40.

Trečią ketvirtį taikliu tolimu dūriu iš dešiniojo krašto atidarė A.White‘as, netrukus iš toli iššovė ir A.Milaknis, tačiau atsiplėšti Lietuvos čempionams niekas neleido (49:46). Užsitęsusią tylą nutraukė Edgaras Ulanovas, nepaisydamas pražangos apie save priminė atstumą iki 54:47 padidinęs L.Westermannas. Dar pavojingiau „Žalgiris“ pabėgo, kuomet tritaškius švystelėjo A.Milaknis ir L.Westermannas, o gražiu reidu savo pasirodymą pradėjo jaunasis Lukas Uleckas – 62:49. Per likusį kėlinio laiką kauniečiai taškų kraičio nepapildė, bet išsaugojo dviženklę persvarą, pirmaudami rezultatu 62:51.

Ketvirtajame kėlinyje lyderio vaidmens ėmėsi aštuonis taškus paeiliui rinkęs bei atstumą iki 70:56 auginęs M.Grigonis. Tiesa, greitai svečiai surengė savo atsaką ir pranašumas sumenko daugiau nei perpus (70:64). Sunkiu komandai metu prabilo kapitonas Paulius Jankūnas, vėl sukrovęs dviženklį pranašumą Lietuvos čempionams – 74:64. Laikui sparčiai senkant pirmuosius taškus pelnė T.Walkupas, skaudų tolimą dūrį varžovams smeigė A.Milaknis – 79:68. Per nepilnas dvi minutes išsikapstyti „Juventus“ krepšininkai nepajėgė ir Roko Jokubaičio efektingo dėjimo sulaukę žalgiriečiai į pergalių kelią sugrįžo triumfuodami rezultatu 82:68.

„Žalgiris“: A.Milaknis 15 (5/8 trit., 5 rez. perd.), M.Grigonis 12 (6/9 dvit., 4 rez. perd., 2 per. kam.), L.Westermannas 12, A.White‘as 10 (4 rez. perd.), B.Daviesas 8 (4 per. kam.), D.Thompsonas 6 (6 atk. kam.), P.Jankūnas 4 (6 atk. kam., 2 per. kam.), A.Kavaliauskas 4, R.Jokubaitis 4, T.Walkupas 3 (5 rez. perd.), L.Uleckas 2, E.Ulanovas 2.

„Juventus“: M.Gebenas 13 (5/5 dvit.), T.Dimša 13, D.Bičkauskis 11 (4 rez. perd.), A.Šikšnius 10.

Komentarai

  1. -:) -:) -:)

    Tik nusižvengti galima. Norėjau eiti, pažiūrėti savo komandos, bet po jų elgesio Prienuose noras praėjo. Nusprendžiau nesigadinti nuotaikos

  2. Zalias

    neklausykit i tuos fake fanus,svarbu komanda o ne pergales

  3. Fanas

    Nu jopšikmat net šlykštu žiūrėti komandą – toks įspūdis, kad chebra kasdien kelis kartus per dieną plytas krauna. kas jiems pasidarė, neaišku. Žaidimas bjaurus, gynybos nerasta, puolimas vemt verčia, Jokūbaitis blūdija, Deivisas apskritai kažkoks besmegenis, užpisa su savo tom balioninėm baudom, bl.. mesk normaliai, ka cia kaip boba metai. Komanda pasimetus, žaisti vėl nesiruošia, vos ne atėjo laiką praleisti, kad bent kažkuom užsiimti.. Bl.. kuo toliau, tuo vis blogiau atrodo, gal jau visai chebra padėjus ir net Šaras nebegali jų užkurti.

  4. Algirdas

    Šaras sakė, kad žaidėjai į rungtynes Prienuose neatėjo. Šiandien irgi. Pone Motiejūnai, ar Jūs mokėsite darbuotojams, kurie į darbą neina ? Normalioje kompanijoje nemokėtų. Dar ir nuobaudą skirtų. Kokios bus FINANSINĖS pasekmės šitiems klounams ?

  5. Aha

    WTF? Kas cia per zaidimas? Kas pasidare komandai po rungtyniu Pasvalyje?

  6. Fanas

    Šarai, išimt po velnių tą dalbajobą Deivisą, kiek galima idiotizmų aikštėj daryt. Kas jam pasidarė chrien žino, bet visiškas subingalvis. 2 atakos iš eilės – 2 nesąmonės, bl… sutrauka griobanas.

  7. Fanas

    Blin, subingalvis Deivisas aikštėj – žaidimui vėl kaput. Šarai, kiek galima tyčiotis, leisk geriau Jankį ar bent jau Kevalą, nu jau tikrai už tą kiaušą bus geresni.

  8. kaunas

    viskas gerai pirma vieta uzsitikrinta galima atsipalaiduot

  9. 709

    Visus su pergale!!! Zaidimas banguotas bet pergale yra. Kritikai kurie nebuvot arenoj paziurekit i prazangas gal ka nors suprast! Ulecko vejo gusys Siksniu nupute!?

  10. zzzz

    zali jega saras jega zali cempionai ir taip metai is metu uztenka lot ant zalgirio nebutu zalgirio tai ka tada ziuret kibiro lyga arba skorbonkos

  11. zalgiris

    Milaknis su kaupu atseikejo 5 tritaskius uz antradieni

  12. zalgiris

    Netai kad banguotas net nera lengva zaist kas antras runktynes dar po ilgos pertraukos milaknis I sauna irodo kad svarbiu metu sumes tritaskius

  13. KAUNAS

    Buvau arenoi siendien nepatiko walkupas daug zaide pasivyviai meta nepataiko mazai naudos

  14. Zalgiris fanas

    Gerai atrode tas davies ko tu prie to davies prikimbi taip kaip reikes suzais svarbiu metu norI kad pries juve skycop neveziu draskytusi

  15. Argirdai nebludink

    Ko tu PergyvenI del zaidimo nenorek kad viskas taip lengvaI eitusI kai kur pakrito kai kur viena kita klaida kai reikejo spurtavo

  16. kas

    Čia per trenkti pradėjo lankytis, dinkit is čia vafliai