Dvigubą Eurolygos savaitę „Žalgiris“ pradėjo nukaudamas Serbijos čempionus (VIDEO) 18

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai grįžo į pergalių kelią Eurolygoje. Atkeltose 24-ojo turo rungtynėse „Žalgirio“ arenoje kauniečiai rezultatu 75:62 (22:26, 18:18, 20:14, 15:4) įveikė Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą.

Nigelas Hayesas susitikimą pradėjo aštuoniais taškais, o Joffrey Lauvergne įdėjo iš viršaus ir sumetė du baudų metimus – 12:9. Keturis taškus surinko Augustine‘as Rubitas, po dvitaškį pridėjo Martinas Gebenas ir dešimtąjį savo tašką pelnęs N.Hayesas, o Lukas Lekavičius realizavo abu baudų metimus – 22:26.

Prasidėjus antram kėliniui kauniečiai ilgiau nei tris minutes negalėjo pelnyti taškų ir pralaimėjo atkarpą 0:9 – 22:35.  Taškų badą nutraukė dvitaškį po atkovoto kamuolio puolime įmetęs J.Lauvergne, o po tritaškį smeigė N.Hayesas ir Marius Grigonis – 30:39. Keturis taškus pelnė A.Rubitas, M.Grigonis pasižymėjo penkiais iš eilės, o dvitaškį viena ranka pataikė L.Lekavičius – 40:44.

Po pertraukos dešimtąjį savo tašką pelnė M.Grigonis, tritaškį smeigė Thomasas Walkupas, A.Rubitas pataikė iš po krepšio, o M.Grigonis dar vienu tolimu metimu išlygino rezultatą – 50:50. Tas pats M.Grigonis sumetė abu baudų metimus, iš toli pataikė N.Hayesas, J.Lauvergne pasižymėjo trimis taškais, o kėlinuką taikliu dvitaškiu užbaigė L.Lekavičius – 60:58.

Lemiamame ketvirtyje po keturis taškus surinko A.Rubitas ir Paulius Jankūnas, o T.Walkupas pelnė du taškus su pražanga – 71:60. A.Rubitas pridėjo dar vieną dvitaškį, o rungtynes taikliu metimu uždarė M.Grigonis – 75:62.

„Žalgiris“: M.Grigonis 17 (6 rez. perd.), N.Hayesas 16 (5 atk. kam.), A.Rubitas 15 (8 atk. kam.), J.Lauvergne 9 (5 atk. kam.), T.Walkupas 6 (6 rez. perd.), L.Lekavičius 6, P.Jankūnas 4 (6 atk. kam.), M.Gebenas 2, R.Jokubaitis 0, S.Vasturia 0, K.Lukošiūnas 0.

„Crvena Zvezda“: J.Loydas 16, M.Simonovičius 16.

Komentarai

  1. labas

    numeskit kas nors linka per kur rungtynes ziureti

  2. ....

    Kas per degradavus komanda. Uždaužė Barcelonoj,tai turi atidirbti trigubai sekančiose rungtynėse. Bet ne, išeina kažkokie atsipalaidavę plevėsos kuriems nei gynyba nei puolimas nėra įdomu. Apie treneriuką išvis tyliu, nes komanda iš vis neparuošta, o iš jo darželinuko schemų jau visa Europa juokiasi.

  3. 709

    Su pergale! Nors daug itampos buvo bet taskas lenteleje. Super!!!

  4. Aha

    Kas per grybų karas.Baisu. Jeigu zvezda nebūtų pavargus, dar neaišku ar būtų išsikapstę.

  5. Kašio megėjas

    Nesuprantu, ar treneriai neparuošia komandos, ar žaidėjams giliai pofik. Jau žaidžiant KMT kėlė daug įtarimų komandos lygis. Nors ir gyriau trenerį Šilerį, bet kažko sustojo jo progresas ir visos komandos. Labai abejoju ar prasimuš į 8-netą, nors žiauriai linkiu to. Žalgiris forever.

  6. KlampI

    Klampi pirma puse nesusitvarke su Simonovicium po pertraukos viskas pasikeite Zallgiriui surakinus gynyba

  7. Zalgiris

    Dar problemos su Milakniu Grigonis zaide 36 min taip tokiu tempu neatlaikys Jei daznai zais

  8. Zalgiris

    Bet cia zalgirio nuopelnas 4 kelinio gynyba surakino zvezda leisdami 4 taskus pelnyt nemanyciau kad buvo nuovargis zaideju

  9. Zalgiris

    Milakniui jam yra trauma Kirksnies srityje kuri Arturui trukde jau kuri laika dar nesitreniravo 100 proc

  10. Darius

    Visus su reikalinga pergale, bet žiūrint į turnyro lentelę, patekti į aštuntuką bus labai sunku. Naudos eurolygoje iš Vasturijos, Lukošiūno, Blaževičiaus nėra, su trauma žaidžia Milas, Lekavičius ilgokai nesitreniravo. Nesuprantu nepasitenkinimo, kam pradėti pilti kritiką po pergalės, ką galėjo, tą padarė. Nepamirškit, žaidžia be žiūrovų, tai jei kokiam Realui tie žiūrovai buvę nebuvę, jie ten taip ar taip sėdi ir tyli, tai Žalgiris, netekęs palaikymo, neteko labai didelės jėgos. Visoms komandoms Kaune būdavo labai sunku žaisti dėl sirgalių spaudimo, juk ne robotai žaidžia. O Žalgiris kaip tik gerai užsikurdavo. Dabar to nėra. Labai man trūksta to palaikymo, kiek tai dar gali tęstis ? Eičiau pačią pirmą dieną į rungtynes, vos tik įleistų žiūrovus, bet juk šį sezoną turbūt jau neįleis.

  11. Heyhey

    labai reikalinga pergale , man irgi keista ko jus norit iš komandos, drabstotes čia seilemis kaip nepilnaprociai , netgi tada kai laimi? Tokiamsudinam sezone , esant nepilnai sudeciai , be ziurovu , yra pasiektas maksimalus rezultatas , ir dar bus tu pergaliu , Ko dar reika?

  12. Heyhey

    dėl ileidimo i sales , manau kad sitam sezone neileis, nors pvz uz EU ribu ileidzia pvz Rusijoje , Turkijoje, netgi Prancuzijoje? Greitai ir Izrealyje ilies paskiepytus. Musuose , aklai sekama Eu situacija ir neveltui jau kalba apie imuniteto pasus , noreciau nors i priesolimpini turnyra papulti

  13. Darius

    Na, jei jau užėjo kalba apie skiepus, tai tada man Žalgirio niekada neteks pamatyti, kadangi skiepytis tais nuodais nesiruošiu.

  14. Heyhey

    nebutinai apie skiepus , imuniteta galima igauti ir persirgus

  15. Del Vasturia

    Tai duotu zaist Vasturia vis manau naudos prides jei Milaknis negales zaisti ilga laika kam laikyt ant suolo

  16. Del Garino

    Tai nezinau nesamone Ka Sneka Schilleris Kad Geguzes men kad treniruojas juda

  17. Darius

    heyhey, dar vienas dalykas, nebūtina skiepytis ar persirgti, daug žmonių turi labai stiprų imunitetą ir tiesiog neserga. Šitokia pasaulinė pandemija, o Lietuvoje per metus prasirgo 200 000 žmonių, iš kurių 80 proc be simptomų, o kiti net neužsikrėtė. Tai tegu neknisa man proto su tais skiepais.

  18. Heyhey

    pilnai sutinku ir niekam nelinkiu sirgti, bet itariu kad vis tiek is pradziu su imuniteto pasu ileis greiciau , tik beliks kazkaip irodyti