Permainos Kauno „Žalgirio“ trenerių štabe 14

Kauno „Žalgirio“ klubui formuojant kito sezono komandos sudėtį, perspektyviu specialistu pasipildė ir trenerių štabo gretos. Prie Lietuvos čempionų naujajame sezone prisijungs vienas Austrijos rinktinės trenerių Stefanas Grasseggeris.

31-erių krepšinio specialistas pastaruosius du sezonus taip pat buvo Vienos „Timberwolves“ komandos vyriausiasis treneris, o prieš tai dirbo asistentu tiek šiame, tiek Traiskircheno „Arkadia“ klube.

Su „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Martinu Schilleriu nuo paauglystės pažįstamas S.Grasseggeris būtent jam yra dėkingas už pastūmėjimą treniravimo link, kai būdamas vos 18 metų sulaukė kvietimo prisijungti prie vadovavimo jaunimo komandai.

2009 m. iš gimtojo Velso (Wels ang.) miesto į Vieną persikėlęs S.Grassegeris darbavosi Vienos „Timberwolves“ jaunimo komandose, o tarp jo auklėtinių buvo ir dabar NBA rungtyniaujantis vidurio puolėjas Jakobas Poeltlas.

Po kelerių metų jaunimo ekipose S.Grasseggeris tapo vyrų komandos asistentu, o vėliau ir vyr. treneriu. Nuo 2016 m. jis darbuojasi ir Austrijos nacionalinėje vyrų rinktinėje, kurioje yra asistavęs ir lietuviui Kęstučiui Kemzūrai.

„Žalgirio“ trenerių štabe S.Grasseggeris pakeis Evaldą Beržininkaitį. Aštuonerius metus ant pagrindinės komandos suoliuko praleidęs E.Beržininkaitis šiuo metu darbuojasi Lietuvos vyrų rinktinės stovykloje.

Tuo tarpu tarptautinio skauto pareigas „Žalgiryje“ užimantis Algimantas Bružas nusprendė savo karjerą pasukti kita kryptimi ir nuo liepos mėnesio paliks Lietuvos čempionų organizaciją.

Kartu su M.Schilleriu Kaune ir toliau darbuosis treneriai Arne Woltmannas bei Tautvydas Sabonis. Klube ir toliau dirbs fizinio rengimo treneriai Sigitas Kavaliauskas ir Nerijus Navickas, gydytojas Vytautas Kailius ir kineziterapeutas Paulius Jacikas.

Komentarai

  1. rampampam

    Kiek liks Lietuviu klube??

  2. ....

    Per daug laisvės treneriukui suteikiama. Tuo labiau, kad jis dar nieko nėra įrodęs, apart jaunimo marinavimo. Pramėtyt klubui atsidavusius lietuvius lengviausia, o kai reikės vėl viską iš naujo klijuot… Pažiūrėsim kaip seksis kitą sezoną, nes klaidų fanai jau nebeatleis, o ir spaudimas bus didesnis kai grįš žmonės į areną.

  3. Linas

    Aš suprantu, kad Šileris nori turėt savo žmones, bet paleist aštuonis metus klubui atidavusį ir pačių išsiaugintą Beržininkaitį man neatrodo protingas sprendimas…Kaip ir išsiskyrimas su Bružu beje, nes gerų skautų Lietuvoje ant vienos rankos pirštų galima suskaičiuoti…

  4. a

    nepakeiciamu nera, berzininkaitis panasu buvo artimesnis saro propaguojamam krepsiniui ir siemet vietomis atrode nustumtas i sali, nebutu keista jei savo noru isejo, siaip ar taip antro asistento role mazai ka keicia

  5. Domas

    Plačiau žiūrėkite, kiek galit verkt? Ar Jums kadanors viskas bus gerai? Tai Marekas ant suolo, tai Vasturia žaidžia, tai trenerių štabas ne lietuviškas. Atsibodot. Treneris žino, kas yra geriau ir renkasi savo žmones. Ar Katalonai verkia, kad pas juos štabas lietuviškas? Išlyskit iš savo tos siauros zonos ir laukit sezono didieji ekspertai, nes jau dabar matau kaip bandysit vartytis po gerų rungtynių ir visus keikt jei bus blogų atkarpų. Tokių fanų nereikia. Nepatinka eikit sirgt už rytą.

  6. 709

    Pergales skaiciuosim 2022m pavasari. Dabar kantrybes ir turiningu atostogu visiems!

  7. Kas per?

    Jum su galva viskas gerai? Tokį specialistą paleist ir pakeist jį kažkokiu abejotinų gabumų tipeliu. Anekdotas čia.

  8. 24sek

    Ulanovas Krypsta link Zalgirio

  9. Įžaidėjas

    J.Grangeris šiuo metu yra pirmasis „Žalgirio“ pasirinkimas įžaidėjo pozicijoje, N.Laprovittola – antrasis

  10. Aha

    WTF? O, wow, koks pastiprinimas treneriu stabe. Tikrai nezinau, ar juoktis, ar verkt. Ismest ilgameti klubo zmogu, patyrusi, puiku savo srities specialista lietuvi ir paimti kazkoki noname’a Schillerio draugeli is Austrijos lygos. O kas bus vietoj Bruzo? Bet gal nx mums tas tarptautinis skautas reikalingas, tiesiog imsim zaidejus is Albos. PM turbut rimtai perkaito saulej. Kas jau kas, o jis tikrai turetu zinot, kad sugriaut yra labai lengva, bet paskui atstatyt viska yra labai sunku. O Schilleriui tikrai nerupi Zalgirio ilgalaikiai tikslai, jam rupi jo paties karjera, kas yra normalu, bet cia ir turetu pasijusti klubo vadovo ranka, o ne leist treneriui, kuris dar tikrai nieko neirodes, daryt viska, ka uzsimano. Ka pvz darysim, kai Schilleris susimaus ir koki sausi fanai prades reikalaut jo galvos? Kur desim visa uzsienietiska treneriu staba? Lietuviams treneriams ir taip labai sunku prasimust i auksciausia lygi, o cia net savo salies klube jiems vietos nebelieka. Labai liudna, dedu riebu minusa uz tokius sprendimus.

  11. q

    jei tiesa kad ketina imt walden vietoj grigonio kaip pagrindini SG tuomet cia visiska katastrofa

  12. Darius

    Iki pilnos laimės trūksta poros Vienos Timberwolves komandos krepšininkų bei vieno kito, ty visų (abiejų) administracijos darbuotojų

  13. Linas

    Timberwolves skamba ispudingai, tik gaila, kad ne Minesotos, o Vienos :D:D:D

  14. Sirgalius

    Eurolygos komanda priima į darbą austrų mėgėjų lygos atstovą. Gėda PM ir visai organizacijai. tfu…