J.Zdovcas: „Net ir be kelių žaidėjų „Panathinaikos turi daug ginklų“ (VIDEO) 16

LRT.lt

Kauno „Žalgiris“, nepaisant koronaviruso atvejų priešininkų ekipoje, skris į Atėnus, kuriuose Eurolygos 18-ojo turo rungtynėse susitiks su „Panathinaikos“ ekipa.

„Panathinaikos“ savo gretose turės 9 sveikus žaidėjus, kurie galės rungtyniauti.

„Jau esame prieš juos žaidę namuose. Panaši komanda, jie turi keletą nežaidžiančių žaidėjų, bet visi kiti žais. Normaliai ruošiamės šioms rungtynėms ir stengsimės laimėti pirmąsias rungtynes išvykoje“, – tradicinėje spaudos konferencijoje prieš artėjantį Eurolygos susitikimą kalbėjo „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas.

Šias rungtynes ir vėl temdo nerimas dėl COVID-19 atvejų Atėnų ekipoje – komandoje serga jau šeši asmenys. Tiesa, J.Zdovcas pasidalino žaidėjų pavardėmis, kurie, jo žiniomis nepasirodys rungtynėse: Nemanja Nedovičius, Howardas Sant-Roosas, Leonidas Kaselakis ir Jeremy Evansas.

Kalbėdamas apie tai, ką „Žalgiris“ gali padaryti geriau antrajame susitikime prieš Atėnų klubą, J.Zdovcas ir vėl akcentavo gynybą.

„Turime būti geresni gindamiesi nuo kontratakų – tą jie daro labai gerai, iš kontratakų surenka daug taškų. Turime sustabdyti Maconą ir kitus. Jie turi daug ginklų ir žaidėjų, kurie gali gerai sužaisti pakilę nuo suoliukų. Bocharidis pastaruoju metu žaidė daugiau ir įgavo daugiau pasitikėjimo. Turime būti geresni gynyboje ir gerai kovoti dėl kamuolių. Jie žaidžia namuose, Graikijoje sirgaliai leidžia jiems greitai pagauti momentą.

Pridėjome dar vieną sistemą prieš zoninę gynybą. Kartais gynyba zona jiems padėjo, kartais teko kentėti. Turime būti protingi, rasti atvirus žaidėjus ir juos nubausti. Puolimas prieš zoninę gynybą daug priklauso nuo gero situacijos pastebėjimo“, – kalbėjo J.Zdovcas.

Praėjusi ilga pertrauka nuo pastarųjų kauniečių rungtynių Eurolygoje, J.Zdovco teigimu, neišėjo komandai į naudą.

„Buvau nusivylęs, kad nežaidėme prieš Milano ekipą, turėjome gerų treniruočių ir turėjau jausmą, kad augame. Po Kalėdų padarėme žingsnį atgal. Rungtynėse prieš Uteną, net jei laimėjome tik per pratęsimą, parodėme gerų dalykų ir galime žengti žingsnį į kitą lygį. Tam, kad Eurolygoje laimėtume, turime parodyti maksimumą“, – kalbėjo J.Zdovcas.

Strategas atskleidė, kad rungtynėse prieš „Juventus“ nežaidęs Zoranas Dragičius nevyks į Atėnus, nes rungtynės Utenoje ir buvo pasirengimas prieš išvyką, tad prieš „Panathinaikos“ žalgiriečiai stos sudėtimi be jo. Strategas patvirtino, kad Z.Dragičius ir toliau yra komandos dalis bei dirba treniruotėse.

Komentarai

  1. ...

    O jums čia normaliai yra mokėti pinigus legionieriui, kurio net į rungtynes neima ? Va taip Pauliukas švaisto Kauno pinigus. Jau geriau jaunimo pasiimtu. Ar dar vis svaigsta apie sezono gelbėjimą ? O Jurei biški reikėtų paaiškint apie žaidėjų įtraukimą, nes dabar žaidžia LKL ir Eurolygoj tik su penkiais nuvarytais žaidėjais po 30 min.

  2. taip

    labai idomu ir keista , kodel neima? Konfliktas tarp tautiečių?

  3. to ...

    o gal galima neklaidint žmonių? LKL tik paskutinėse 3 žaidėjai pasiekė 30 min ribą, ir tai padarė per pratęsimą, daugiau retas atvejis, kai LKL bent vienas sužaidžia 30 min, EL paskutines žvilgtelėjau su UNIKS – taip pat nė vieno, tai kam meluoti?

  4. Samb

    Dragicius jau ant lagaminų sėdi jauciu Motiejus taika kokį kozirį maybe

  5. Samb

    Norėjau parašyti trauks bet gavosi taika

  6. dadu

    naujausiam interviu spejiu Motiejunas kaltins Schilleri,kad cia jo pirkiniai websteris ir dragicius……juokingiausia,kad Schillerio pirkiniai,nebo,covonaught vieninteliai padoriai zaidzia…o visi motiejuno nupirkti lavonai Lietuviai traukia komanda i dugna

  7. Lordas

    Na Zdovcai greičiausiai tik pergalę gelbes tavo šlapia uzpakali

  8. Darius

    kažkaip įdomiai gaunasi, buvo skelbta, kad tam, kad rungtynės vyktų saugiai, būtina susibadyti ir visi sportsmenai susibadė, kiti jau po tris kartus, o krenta kaip pašauti, kas už širdies susigriebęs pas Abraomą keliauja, o kas į lovą atgula. Serga masiškai ir visose sporto šakose. o saugosi kaip pamišę, ffp2 kaukių nuo snukių nenusiima, į rungtynes atvažiavę tam, kad per lauką 20 metrų praeiti, kaukę užsideda. Ir vis tiek jiems nesiseka, užpuolė vargšus naujas omakaron baisusis virusas. Įsisuko į Realą, Asvel, Milaną, Panatinaiką.

  9. prietrankai

    o tavo kol kas niekas iš artimųjų nėra į reanimaciją pakliuvęs? ar esi dar didesnis prietranka nei save pateiki ir tau dzin net po tokių atvejų?

  10. atrodo

    kad su juo kaip su mazu vaiku kalbiesi, matyt kazkur vystymasis uzstrigo vaikystej.

  11. Darius

    nenustokite tikėti mokslu, eikite ir pasiimkite didžiausią savo dovaną, trečią adatą. Pasistiprinkite jums nupirktu trečiu dūriu, o ten, žiūrėk, jau ir ketvirtas netoli. Penktą paprašykite, kad sušvirkštų tiesiai į išangę.

  12. matot?

    pagaliau bent išaiškino situaciją: kol normalūs žmonės skiepijasi, jam kažką į išangę leidžia, todėl toks piktas ir neadekvatus

  13. siu

    metu komplektacijoje dedasi kazkokie visiskai nesuprantami dalykai, jau dragiciu meta is komandos ! Vienintelis zmogus kuris stiprus individualioje gynyboje , nereikalingas ! Tai jau kazkas blogiau uz absurda!

  14. Darius

    aš nieko neprisigalvoju, sakau taip, kaip rašo visa spauda ir operacijų vadovas, jums priklauso trečia dozė, todėl nedelskite, tai yra geriausia dovana, kaip sakė premjeras ar premjerė ( žmogaus lytis labai neaiški ). O dėl išangės, tai juk patys kinai dar pernai išsiaiškino, kad ten yra daugiausiai viruso ir tepinėlius pradėjo imti būtent iš to taško. Tai, sakau, ten ir dozę būtų gerai visiems educated suleisti, jei į petį tris suvarius nepadeda.

  15. ei

    adminai , uzbaninkit ta idiota su visom isangem kartu , kiek galima?

  16. A. Masėnas

    Tai kad nera uz ka banimti, jei net pats Zalgiris ne karta agitavo skiepintis.